ΣΠΑΡΤΗ. Τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, επισκέφθηκε την Παρασκευή 9/4, ο Νεοκλής Κρητικός, όπου και είχε μία μακράν κατ’ ιδίαν και εφ’ όλης της ύλης γόνιμη συζήτηση με τον Δ/ντή Φώτη Πολίτη.

Ο κ. Κρητικός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της τηλεκπαίδευσης των μαθητών/τριών, αλλά και για το ζήτημα της ίδρυσης Πειραματικών Σχολείων, για τα οποία μάλιστα πρότεινε ως υπέρβαση του προβλήματος που έχει προκύψει με την απώλεια των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών στα υπό ίδρυση Πειραματικά Σχολεία, «…τη δημιουργία προσωποπαγών θέσεων σε όμορες σχολικές μονάδες, τις οποίες θα επιλέξουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί που θα μετακινηθούν», κάτι το οποίο –όπως τόνισε- θα εισηγηθεί «…απευθείας στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σε προσεχή μου επίσκεψη στο Υπουργείο».

Επιπλέον, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών θέσεων εκπαιδευτικών στο νομό Λακωνίας κατά το τρέχον σχολικό έτος και υποσχέθηκε ότι θα συνδράμει στο να λειτουργήσουν εκ νέου οι σχολικές μας μονάδες με ανάλογο αριθμό εκπαιδευτικών και κατά το νέο σχολικό έτος 2021-2022.

Βέβαια, γιατρός γαρ, δεν παρέλειψε να ρωτήσει και να ενημερωθεί και για την πορεία της διάθεσης εμβολίων σε εκπαιδευτικούς του νομού μας.

Ο κ. Πολίτης τον ενημέρωσε ότι «…τον συντονισμό του όλου εγχειρήματος τον έχει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ότι οι υποψήφιοι προς εμβολιασμό εκπαιδευτικοί είναι 234 από την Πρωτοβάθμια και 233 από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί με αδιάθετα εμβόλια 21.

Ο εμβολιασμός άρχισε πριν από 3 ημέρες, αλλά καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των διαθέσιμων εμβολίων».

Τέλος, ο κ. Κρητικός, πριν αποχωρήσει από τα γραφεία της Διεύθυνσης, συνομίλησε με το προσωπικό των γραφείων, με το οποίο και είχε μια ζεστή και εγκάρδια συνομιλία με καθένα ξεχωριστά, για εργασιακά ζητήματα αλλά και για ιατρικά.