ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, μέσω της Βουλής των Ελλήνων, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Η αναφορά

Η αναφορά σχετίζεται με το αίτημα του Δήμου Σπάρτης για παραχώρηση μέρους των κτιρίων του Δασονομείου Βαμβακούς για την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

«Είναι πολύ σημαντική η ανταπόκριση του Υπουργείου, να παραχωρήσει τη χρήση μέρους των κτιρίων του Δασονομείου για τη δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου, καθώς θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης του κινδύνου της φωτιάς», σημειώνει στο τέλος της αναφοράς ο κ. Κρητικός.

Το κείμενο της αναφοράς Κρητικού προς Σκρέκα

«Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα

Καταθέτω ως Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα συνημμένα τα κάτωθι:

  • Την επιστολή του Δημάρχου Σπάρτης κ.Πέτρου Δούκα προς το Δασαρχείο Σπάρτης στις 28 Απριλίου 2021, όπου ζητά την παραχώρηση χρήσης κτιρίων για την Ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Δήμο Σπάρτης με έδρα την Βαμβακού Λακωνίας, με αρ. πρωτ. 7767.
  • Απαντητική επιστολή από το Δασαρχείο Σπάρτης στον Δήμο Σπάρτης στις 31 Μαΐου 2021 με αρ. πρωτ. 81401, στην οποία ενημερώνουν ότι τα αναφερόμενα στην επιστολή του Δημάρχου κτίρια ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και η διαχείριση τους ασκείται από τον Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συνεπώς προτρέπει να αιτηθεί ο Δήμος την παραχώρηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  • Επιστολή του Συνδέσμου των Απανταχού Βαμβακιτών «Η ΒΑΜΒΑΚΟΥ» προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα με τίτλο «Παραχώρηση μέρους του Δασονομείου Βαμβακούς για την εγκατάσταση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Βαμβακού Λακωνίας» στις 31 Μαΐου 2021.
  • Επιστολή του Τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Χωροταξίας, Υπηρεσίας Δόμησης και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης με τίτλο «Παραχώρηση χρήσης κτιρίων για την Ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Δήμο Σπάρτης με έδρα την Βαμβακού Λακωνίας» και αρ. πρωτ. 10145 προς τη Διεύθυνση Δασικών Έργων και Υποδομών, της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 9 Ιουνίου 2021.

Είναι πολύ σημαντική η ανταπόκριση του Υπουργείου, να παραχωρήσει τη χρήση μέρους των κτιρίων του Δασονομείου για τη δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου, καθώς θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης του κινδύνου της φωτιάς.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις