ΕΛΛΑΔΑ. Κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων της χώρας, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης ζήτησε την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες του Δήμου Ανατολικής Μάνης, «…χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις».

Με ποσοτικά στοιχεία, ο Λάκωνας βουλευτής ανέλυσε το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη ο Δήμος Ανατολικής Μάνης από την πρόσφατη πυρκαγιά και ζήτησε από τους παριστάμενους υπουργούς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων κατοίκων της περιοχής.

Ζήτησε επίσης να ληφθεί υπ’ όψη η πρόταση του Δήμου Ανατολικής Μάνης, για ένα νέο μοντέλο πρόληψης και καταπολέμησης των πυρκαγιών.

Ειδική αναφορά έκανε, «…στους ηρωικούς εθελοντές που με ό,τι μέσο διέθεταν στάθηκαν δίπλα στις επίγειες δυνάμεις».

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης ανέφερε ότι, «…η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και η προστασία του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας είναι αναπόσπαστα κομμάτια της Συντηρητικής πολιτικής ταυτότητας της Νέας Δημοκρατίας», και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι, «…το δάσος και οι καλλιέργειες αποτελούν εθνικό κεφάλαιο που πρέπει να προστατεύσουμε και να συντηρήσουμε, για να μπορέσουμε να το παραδώσουμε στα παιδιά μας».

Δείτε την ομιλία του Θανάση Δαβάκη στη Βουλή

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις