ΗΛΕΙΑ. Με ενωτικό πνεύμα στην ομιλία του εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, προτείνοντας ως επικεφαλής τον βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη αφού ο ίδιος δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής κι άρα δεν μπορεί να είναι πρόεδρος κατά τον Κανονισμό της Βουλής.

«Στο νέο αυτό ταξίδι προσβλέπω σε εσάς, σας θέλω μπροστά και να είστε βέβαιοι ότι μαζί θα κάνουμε το Κίνημά μας και πάλι ισχυρό και περήφανο!», τόνισε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ποιος είναι όμως ο Μιχάλης Κατρίνης;

Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Ηλεία. Γεννήθηκε στο Πελόπιο της Αρχαίας Ολυμπίας το 1975. Είναι έγγαμος με την Ιωάννα Αδάμου και έχουν 2 γιούς. Είναι οδοντίατρος.

Σπουδές: Πτυχίο Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Βιολογία Στόματος (Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών) και στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας). Υποψήφιος Διδάκτωρ Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες: Το 2007 και το 2009 εκλέγεται Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό Ηλείας όπου συμμετείχε σε διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εκλέγεται Βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής.

Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (PROCESS-SEECP). Είναι Υπεύθυνος ΚΤΕ Ανάπτυξης & Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες: Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έχει διατελέσει μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ). Από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, διετέλεσε Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ).

Διατηρεί γραφεία σε Αθήνα,Πύργο και Αμαλιάδα / www.katrinis.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις