ΜΕΣΣΗΝΙΑ. «Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο στην διαχείριση της πανδημίας, με επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνικής ζωής», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Στο Κόκκινο 105.5». Χαρακτήρισε «ντροπιαστική την εικόνα εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας που στέκονται στην ουρά για να κάνουν τεστ», τονίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί δωρεάν σύστημα ιχνηλάτησης με συνταγογράφηση των τεστ, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ».

Ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία όπως τα έκλεισε, λες και δεν έχει μεσολαβήσει η πρωτοφανής έξαρση της πανδημίας», ενώ ειδικά για την εστίαση, έκανε λόγο για «απόπειρα εξαπάτησης χιλιάδων επιχειρήσεων και εργαζομένων», καθώς «μέχρι πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση επέμενε ότι η αγορά θα λειτουργήσει κανονικά, παρόλες τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για την νέα έξαρση, ωθώντας έναν ολόκληρο κλάδο να προβεί σε προμήθειες ενόψει των εορτών, για να λάβει περιοριστικά μέτρα λίγες μέρες μετά - τα οποία μάλιστα αναθεώρησε μέσα σε 48 ώρες».

«Τίποτα δεν είχε προβλεφθεί για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων σε τόσο δύσκολες συνθήκες» συνέχισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας ότι «ο προϋπολογισμός για το 2022 καταρτίστηκε με την υπόθεση εργασίας ότι στις αρχές του έτους θα εκλείψουν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας». «Προτείναμε πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις που πραγματικά θα έδιναν μια ανάσα, όπως την μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, την κάλυψη του κόστους του ενοικίου και ειδικά προγράμματα ενίσχυσης για όσες επιχειρήσεις καλούνται να λειτουργήσουν σε συνθήκες άτυπου lockdown, ειδικά στην εστίαση και στο εμπόριο», συνέχισε ο κ. Χαρίτσης.

«Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η κρίση της ακρίβειας, με εκρηκτικές ανατιμήσεις όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και σε είδη πρώτης ανάγκης και είδη διατροφής. Αντί να παρέμβει αποφασιστικά, η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει εδώ και ένα χρόνο ότι οι κρίσεις είναι παροδικές, οδηγώντας την πραγματική οικονομία σε καταστροφή, με αντίκτυπο και στα δημόσια έσοδα» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις