ΕΛΛΑΔΑ. Ο Νικόλαος Μανωλάκος, αντιστράτηγος ε. α. - Επίτιμος Δκτης ΑΣΔΕΝ, βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Πειραιώς και Νήσων αναφέρθηκε στην απειλή των UAV χαρακτηρίζοντάς τη πολύ σοβαρή. «Θα πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ακόμα και την κατάρριψη», τόνισε.

Στον ραδιόφωνο της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Σελίδες του Σαββάτου» του Νότη Ανανιάδη, συμμετείχε στις 22 Ιανουαρίου 2022, ο Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς & Νήσων, Αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Μανωλάκος.

Ο Βουλευτής, κληθείς να σχολιάσει την παραλαβή των πρώτων έξι πολεμικών αεροσκαφών τύπου Rafale, δήλωσε τη μεγάλη του χαρά για το γεγονός και χαρακτήρισε το αεροσκάφος υπερόπλο, το οποίο σε συνδυασμό με τις φρεγάτες Belh@rra, καλύπτει επιχειρησιακά, όλο τον χώρο του Αιγαίου και την ΝΑ Μεσόγειο, ενώ έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί στον εναέριο χώρο της Κύπρου και να επανέρχεται στη βάση του, χωρίς ανεφοδιασμό.

Ο Αντιστράτηγος ε.α. επεσήμανε ότι η απειλή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, είναι πολύ σοβαρή. Είπε χαρακτηριστικά: ‘’Εμείς επιβάλλεται να μην πάθουμε Μιθριθατισμό, γιατί σε λίγα χρόνια, θα βλέπουμε σμήνη UAV στο Αιγαίο και στην ΝΑ Μεσόγειο. Πρέπει να αντιδράσουμε τώρα. Να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τον τρόπο αντιμετώπισης τους και να βάλουμε στο μυαλό μας ακόμα και την κατάρριψη, όσων UAV παραβιάζουν την κυριαρχία μας, πραγματοποιώντας υπερπτήσεις. ‘’

«Δεν πρέπει να σηκώνουμε Rafale ή F 16 για την αντιμετώπιση των UAV. Δεν σκοτώνουμε ένα πουλάκι με κανόνι» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μανωλάκος δήλωσε την εμπιστοσύνη του στην στρατιωτική ηγεσία, η οποία θα κάνει τις κατάλληλες προτάσεις στην αντίστοιχη πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου.

Ο Βουλευτής ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΝΑΤΟ, κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία, για το οποίο θέμα είπε, ότι ο Πούτιν έχει εκδηλώσει την αποφασιστικότητα του, να μην αποδεχθεί την στρατηγική περικύκλωση, με την διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς και στην κατεύθυνση αυτή πιέζει, δημιουργώντας την εντύπωση, με την μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων και σύγχρονων οπλικών συστημάτων, στα ρωσοουκρανικά σύνορα, ότι θα εισβάλλει στην Ουκρανία, πράγμα το οποίο έχει κάνει στο παρελθόν, επιτυγχάνοντας την μεγαλύτερη απόσχιση εδάφους, από κυρίαρχο κράτος, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις