ΣΠΑΡΤΗ. «Δυστυχώς από την μεταπολίτευση και μετά τα κόμματα εξουσίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) δημιούργησαν ένα κομματικό κράτος, καθιστώντας τον πολίτη πελάτη και την πολιτική προϊόν προς πώληση».

Με αυτή την παρατήρηση , εκτός των άλλων, η Ελληνική Λύση της Λακωνίας σχολιάζει τη διαγραφή του Δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, από τη Νέα Δημοκρατία, μετά τις δηλώσεις του παρουσία του Σπήλιου Λιβανού, που οδήγησαν και στην παραίτηση – αποπομπή του τελευταίου από την Κυβέρνηση.

Σε άλλο σημείο, ο Παναγιώτης Κρυπωτός, εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης στη Λακωνία προχωρά στην επισήμανση:

«…η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντέδρασε με εντυπωσιακά αντανακλαστικά στο άκουσμα ότι ένας πολιτευτής της έκανε κάτι μεμπτό, το οποίο περιελάμβανε ροή χρήματος προς τον απλό κόσμο.

Θα θέλαμε πολύ να βλέπαμε παρόμοια αντανακλαστικά σε περιπτώσεις που η ροή χρήματος γίνεται προς μεγαλοαστούς, τραπεζίτες και πολυεθνικούς κολοσσούς…..»

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης

«Παρακολουθούμε της τελευταίες ώρες να εκτυλίσσεται το θέατρο του παραλόγου, σχετικά με την αποκάλυψη που έκανε ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας. Τι μας είπε εν ολίγοις;

Ότι τα επιδόματα και οι αποζημιώσεις δεν δίνονται για κοινωνική πρόνοια αλλά για πελατειακή πολιτική.

Μετά από αυτήν την ομολογία η κυβέρνηση Μητσοτάκη έτρεξε να καλύψει τα νώτα της και να θολώσει τα νερά, διαγράφοντας από την ΝΔ τον Πέτρο Δούκα και αναγκάζοντας σε παραίτηση τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό.

Δυστυχώς από την μεταπολίτευση και μετά τα κόμματα εξουσίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) δημιούργησαν ένα κομματικό κράτος, καθιστώντας τον πολίτη πελάτη και την πολιτική προϊόν προς πώληση.

Αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια κυβερνητικής παρακμής, η δημόσια συζήτηση γίνεται για το δέντρο και όχι για το δάσος. Το σύστημα εξουσίας ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους αποκρύπτοντας τις ευθύνες όλων αυτών που δημιούργησαν την πελατειακή σχέση με τους ψηφοφόρους.

Σε ένα κόμη κρεσέντο τριτοκοσμικού και υποκριτικού ψευδο-ευρωπαϊσμού, που στην ουσία πρόκειται για το περιτύλιγμα του πιο άθλιου λαϊκισμού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντέδρασε με εντυπωσιακά αντανακλαστικά στο άκουσμα ότι ένας πολιτευτής της έκανε κάτι μεμπτό, το οποίο περιελάμβανε ροή χρήματος προς τον απλό κόσμο.

Θα θέλαμε πολύ να βλέπαμε παρόμοια αντανακλαστικά σε περιπτώσεις που η ροή χρήματος γίνεται προς μεγαλοαστούς, τραπεζίτες και πολυεθνικούς κολοσσούς. Αλλά εκεί όλα καλύπτονται και οι εισαγγελείς αρχειοθετούν περιπτώσεις υπουργικής ρεμούλας, με πολύ αμφίβολα κριτήρια.....»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις