ΕΛΛΑΔΑ. Στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης (2/3), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέρα από την ενημέρωση και συζήτηση για την κατάσταση στην Ουκρανία, προχώρησε σε ανακοινώσεις και για την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Αναφερόμενος στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο πρωθυπουργός προχώρησε και στην αποκάλυψη ότι θα υπάρξει στήριξη των ευάλωτων πολιτών, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα δάνεια για τις πρώτες κατοικίες.

Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, θα υπάρξει νέο νομοσχέδιο με το οποίο θα «παγώσει» κάθε διαδικασία πλειστηριασμού για 3.000 ακίνητα.

«Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ οι βασικές ρυθμίσεις έχουν ήδη περιγραφεί. Περιλαμβάνουν μεγαλύτερες ελαφρύνσεις από αυτές που είχαμε υποσχεθεί. Μία παρέμβαση που καθίσταται εξαιρετικά επίκαιρη τώρα, λαμβάνοντας υπόψη την πίεση την οποία δέχονται τα νοικοκυριά και το εισόδημά τους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε:

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι συνολικά οι Έλληνες ιδιοκτήτες θα καταβάλουν κάτι παραπάνω από 30% λιγότερο φόρο για τα ακίνητά τους σε σχέση με αυτό το οποίο πλήρωναν το 2019. Μεγαλύτερη θα είναι η ελάφρυνση για όσους κατοικούν σε ζώνες χαμηλής και μέσης τιμής. Μικρή αύξηση θα βαραίνει μόνο μία μικρή μειοψηφία ιδιοκτητών σε περιοχές υψηλής αξίας. Διορθώνονται με αυτό τον τρόπο αδικίες του παρελθόντος».

«Σε ό,τι αφορά τώρα την πρώτη κατοικία των πιο αδύναμων, με το νέο νομοσχέδιο παγώνει κάθε διαδικασία πλειστηριασμού 3.000 ακινήτων, τα οποία ανήκουν σε ευάλωτους δανειολήπτες. Και απλώνεται έτσι ένα πρόσθετο δίχτυ προστασίας γύρω από όσους δοκιμάζονται περισσότερο», ανακοίνωσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις