ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας στα πλαίσια των Φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ παρεμβαίνει, διοργανώνει και προσκαλεί για μια κοινωνία που μας χωράει όλους, χωρίς ανισότητες, χωρίς διακρίσεις.

«Για περισσότερο από δύο χρόνια οι ζωές όλων μας αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν βίαια σε μία «έκτακτη» συνθήκη με περιορισμούς, απαγορεύσεις και μέτρα. Την στιγμή που ο κόσμος της εργασίας, του πολιτισμού, οι νέοι και οι νέες αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους από τον covid-19, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του, η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει την καταστρεπτική για την κοινωνία νεοφιλελεύθερη πολιτική, κάνοντας τις πολλαπλές κρίσεις ευκαιρία προκειμένου να ξεδιπλώσει τα καταστροφικά για τις ζωές μας σχέδιά της.

Ο αυταρχισμός, οι όλο και αυξανόμενες γυναικοκτονίες, η αστυνομοκρατία ακόμη και μέσα στα πανεπιστήμια και το διαλυτικό για τη δημόσια παιδεία νομοσχέδιο Κεραμέως, η κατάλυση των δημοκρατικών διαδικασιών, η βίαιη και άνευ προηγουμένου κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, έγιναν κανονικότητα. Από τα social media ως τις φοιτητικές πορείες και τις απεργίες των εργαζομένων στον επισιτισμό, η νεολαία αντιστέκεται στο ζοφερό μέλλον που της επιβάλλουν.

Εμείς, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας στα πλαίσια των φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ, αγωνιούμε να συμμετάσχουμε, να αντιδράσουμε. Ελπίζουμε με τις προτάσεις και τους αγώνες μας να αλλάξουμε τον κόσμο, να φτιάξουμε μια κοινωνία που μας χωράει όλους, χωρίς ανισότητες, χωρίς διακρίσεις.

Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο lockdown, περιορισμών και αποξένωσης με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στις 18 Ιουνίου, στο χώρο πίσω από το Πανελλήνιο, στο Λιμάνι της Καλαμάτας, διοργανώνουμε ένα φεστιβάλ που ευελπιστούμε να γίνει πολιτιστικό γεγονός με μουσική, εκθέσεις, συζητήσεις, πολιτικές και πολιτισμικές, προβληματισμούς για τη ζωή και τη γενιά μας».

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας καλούν κάθε νέο και νέα μαζί σε αυτό το ταξίδι με σταθμούς:

19:30 Εκδηλωση-συζήτηση

«Δουλεια: Τον τόνο τον βάζουμε εμείς!»

  • Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Τομεάρχισσα Εργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
  • Κωνσταντίνος Βλαχάκης. Υποψήφιος διδάκτορας, γραμματέας του ΚΣ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
  • Άγης Ρήγας. Μέλος ΚΣ νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Επιτροπή εργασιακών νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

21:00 Μουσικό πρόγραμμα

  • Μικρό Αφιέρωμα σε Μεγάλα τραγούδια

με τον Βαγγέλη Δούβαλη (φωνή) και την Χριστίνα Πουπάλου (φωνή και πιάνο)

  • Συναυλία με τα Υπόγεια Ρεύματα

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις