Πάνε χρόνια όταν ο Άγγελος Μπρατάκος περιόδευε στη Λακωνία. Τότε λοιπόν, κάλεσε τους λιγοστούς δημοσιογράφους της Σπάρτης σε δείπνο, στην πλατεία της Βάρσοβας. Μάλιστα στο τραπέζι ήταν και ο «πατριάρχης» του λακωνικού τύπου Ανδρέας Χιώτης κι ενώ η συζήτηση εξελισσόταν, ζωηρός όπως πάντα, λέει στον υπουργό: «Πες κάτι στους νέους υπουργέ για να γνωρίζουν και να θυμούνται…».

Τότε, Γιάννη Μπρατάκο, ο Άγγελος Μπρατάκος, αρχίζει να μας μιλάει για τη Λαϊκή Δεξιά. Μιλούσε για ώρα και αυτό που κατάλαβα, ως ο νεότερος στο τραπέζι, ήταν η αγωνία του να δείξει αλλά και να επιβεβαιώσει ότι η Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχει την ρίζα της στη Λαϊκή Δεξιά και στη βάση της υπαίθρου και της περιφέρειας. Μάλιστα μίλησε για συναισθήματα και για δεσμούς βαθιάς πίστης και αδελφοσύνης της Παράταξης με τον απλό Έλληνα πολίτη και άνθρωπο.

Σήμερα Γιάννη Μπρατάκο, ανέλαβες την ευθύνη μιας θέσης που θα μπορούσε να είναι καταλύτης στην πρωθυπουργική καριέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ανέλαβες μια θέση στην οποία ο προκατοχός σου, κατά τα φαινόμενα, αγίαζε τα μέσα για να πετύχει τον σκοπό του. Μια θέση που ίσως χρειάζεται κάποια προσόντα ανώτερα και από του πρωθυπουργού. Μια θέση ανάμεσα στη βάση και την κορυφή. Τι σκοπό έχεις;

Αναρωτιέμαι Γιάννη Μπρατάκο, έχεις τις αισθήσεις σου; Βλέπεις με τα μάτια, ακούς με τα αυτιά σου, νιώθεις με την ψυχή σου; Ή μήπως ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των πολιτικών – γιατί πολιτικός λογίζεσαι πλέον – που βλέπουν μέσα από οθόνες, ακούνε μέσα από εγγραφές, νιώθουν μόνο με το μυαλό;

Γιάννη Μπρατάκο, αν ανήκεις στη πρώτη κατηγορία, της ψυχής, τότε θα αποδειχθείς χρήσιμος στον πρωθυπουργό και ωφέλιμος στη βάση των πολιτών. Αν ανήκεις στη δεύτερη, τότε θα εξελιχθείς σε επιλογή ρίσκου για τον πρωθυπουργό και «εχθρός» της βάσης.

Εξαρτάται γιατί σε επέλεξε αλλά και γιατί αποδέχθηκες την θέση αυτή και την αποστολή. Για να φέρεις εις πέρας το έργο του προηγούμενου ή για διορθώσεις και να βελτιώσεις αυτή καθ’ εαυτή την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Αν «βγάλεις άμυνα» ένα είναι βέβαιον, ότι κάποια στιγμή θα «σπάσεις». Αν «βγάλεις επίθεση» είναι επίσης βέβαιον ότι σύντομα θα απομονωθείς. Βγάλε ψυχή. Βγάλε αυτό που έβγαλε εκείνο το βράδυ ο Άγγελος Μπρατάκος θέλοντας να εξομολογηθεί για την «γραμμή» της ΝΔ σε σχέση με τη βάση της.

Αν έχεις καταλάβει ποια είναι η βάση αναφοράς της Νέας Δημοκρατίας, ποια είναι η αποστολή ενός πρωθυπουργού, ποιο είναι το χρέος της Παράταξης που υπηρετείς, τότε ξέρεις και τι να κάνεις. Θα ήθελα πολύ να πετύχεις.

Αν είσαι απλά ένα ακόμα «χρυσό παιδί» του συστήματος που απέχει από το λαό και τη βάση, βλέπει μόνο προς το εσωτερικό τότε δεν μπορώ να σου ευχηθώ παρά μόνον καλή τύχη, γιατί θα την έχεις ανάγκη και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να σου ευχηθώ καλή επιτυχία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις