ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Ως απολύτως ψευδές χαρακτηρίζει η Εύα Καϊλή ότι η ίδια είχε προσωπική ατζέντα για τις χώρες του Κόλπου - συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ - όπως μετέφερε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας για το Qatar Gate.

Μεταφέροντας τη δήλωση της Εύας Καϊλή από τη φυλακή, σημείωσε ότι «...από το 2019 γίνονταν συζητήσεις από την Κομισιόν και την ΕΕ, καθώς η ΕΕ επιθυμούσε να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου, όπως το Κατάρ και το Κουβέιτ».

Μάλιστα, εμπλέκει τον Ζοζέπ Μπορέλ, την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, οι οποίοι κατά την κυρία Καϊλή «...ήταν οι πρώτοι που έθεσαν θέμα να ξεκινήσει η συνεργασία της ΕΕ με το Κατάρ». Τονίζει δε, ότι «όλα ήταν σε γνώση της προέδρου Ρομπέρτα Μετσόλα».

«Καμία σχέση με τα χρήματα»

Το Κατάρ δεν είχε κανένα λόγω να δώσει χρήματα στην Εύη Καϊλή, απάντησε ο κ. Δημητρακόπουλος ερωτηθείς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 για τα χρήματα που βρέθηκαν σε βαλίτσα και στο σπίτι της. «Η Εύα Καϊλή δεν έχει σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν, δεν δωροδοκήθηκε, δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ», σημείωσε ο ίδιος. Παράλληλα τόνισε ότι η υπόθεση δεν είναι ποινική αλλά πολιτική.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις