ΕΛΛΑΔΑ. Το περίγραμμα του οδικού χάρτη των εκλογών έδωσε το πρωί της Παρασκευής (23/12) ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο MEGA, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι «η διαδικασία των εκλογών ενεργοποιείται τη χρονική στιγμή που διαλύεται η Βουλή. Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών -ίσως και κάτι παραπάνω- από τη χρονική στιγμή που αποφασίζει ο πρωθυπουργός να διαλύσει τη Βουλή για την όλη διαδικασία».

Μάλιστα, όπως απάντησε σε σχόλιο δημοσιογράφου, ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη.

Τι είπε για την Εύα Καϊλή

Σχετικά με την υπόθεση της Εύας Καϊλή και την απόφαση να παραμένει προφυλακισμένη σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών: «Κρίθηκε ύποπτη φυγής και επιπλέον κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος απαγωγής της από καταριανούς πράκτορες, το όποιο το βρήκα προχωρημένη σκέψη από τον Εισαγγελέα».

Στο ζήτημα εάν η προφυλάκιση της κα Καϊλή ενέχει και ένα πολιτικό μήνυμα ο κ. Βορίδης σημείωσε: «Θέλω να ελπίζω ότι οι δικαστές οπουδήποτε δεν κρίνουν με τέτοια κριτήρια. Αν αρχίσουμε και βάζουμε πολιτικά κριτήρια στην απόφαση των δικαστών φαλκιδεύεται η έννοια της δικαιοσύνης».

Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ

Σχετικά με τον μεγάλο διαγωνισμό στον ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε: «Αρχικά να πούμε ότι έκλεισε η προθεσμία για τις αιτήσεις δήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό. Οι αιτήσεις έφτασαν περίπου τις 108 χιλιάδες, οι θέσεις που θα ενταχθούν κατ’ αρχήν είναι γύρω στις 5μιση χιλιάδες και ίσως αυξηθούν κατά περίπου χίλιες θέσεις».

Ο υπουργός τόνισε ότι οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν την διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και τα οριστικά αποτελέσματα θα εκδοθούν τον Δεκέμβριο.

Για το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε: «Αρκετοί δήμοι έχουν συμμορφωθεί με την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και κάποιοι άλλοι θέλουν ακόμη δουλειά».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις