ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Για δεύτερη συνεχή θητεία παραμένει στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη, η οποία μάλιστα αποτελεί το μοναδικό πρόσωπο που διατηρεί την ίδια θέση στη νέα κυβέρνηση. Είναι άλλωστε το πρόσωπο που δεν αλλάζει κανένας πρωθυπουργός, καμία κυβέρνηση, κανένα καθεστώς…

Να σημειωθεί πως διαχωρίζονται πλέον τα Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού με το δεύτερο να προσαρτάται πλέον στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αλλαγές έχουμε στο πόστο του Υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, καθώς τη θέση του Νικόλα Γιατρομανωλάκη αναλαμβάνει ο Χρίστος Δήμας ο οποίος μετακινείται εκεί από τη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων την οποία κατείχε.

Ο Χρίστος Δήμας, γιος του δικηγόρου, οικονομολόγου και πολιτικού Σταύρου Δήμα, είναι δικηγόρος και επανεξελέγη βουλευτής Κορινθίας στις πρόσφατες εκλογές.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, πήρε το Μεταπτυχιακό του στη Συγκριτική Πολιτική από το London School of Economics and Political Science (LSE) ενώ τελείωσε το διδακτορικό του (PhD) στην Ευρωπαϊκή Πολιτική από το LSE, με υποτροφία από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης.

Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάστηκε ως ανταποκριτής στο Λονδίνο της εφημερίδας «Η Απογευματινή» ενώ έκανε και πρακτική άσκηση στη δημοσιογραφία στο BBC.

Σε ηλικία 25 ετών δίδασκε, ως βοηθός καθηγητή, στο LSE σε πρωτοετείς φοιτητές το μάθημα της «Εισαγωγής στις Πολιτικές Επιστήμες». Επίσης έχει διδάξει και στο κολέγιο ICON του πανεπιστημίου του Leicester σε μεταπτυχιακούς φοιτητές το μάθημα «Κοινωνικές Επιπτώσεις των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας» και ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet ενώ έχει κάνει πληθώρα δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων σε εγνωσμένης αξίας Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Πριν κατέβει στον πολιτικό στίβο εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην The Boston Consulting Group (BCG).

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Κορινθίας με τη Ν.Δ στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς ως πρώτος βουλευτής του νομού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις