ΕΛΛΑΔΑ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr, η προεδρική «Κίνηση μελών» προτείνει για επικεφαλής της ΚΟ τον Σωκράτη Φάμελλο. Πρόκειται για μια πρόταση που βρίσκει σύμφωνα και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, για γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας οι «προεδρικοί» προτείνουν τον Διονύση Καλαματιάνο, ενώ η «Ομπρέλα» την Σία Αναγνωστοπούλου.

Η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία αρνήθηκε να γίνει επικεφαλής της ΚΟ, προτείνεται για αντιπρόεδρος της Βουλής.

Την ίδια ώρα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε αναζήτηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ

Η παραίτηση Τσίπρα προκάλεσε αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και οδηγεί σε κομματικές διεργασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας. Η Πολιτική Γραμματεία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα επιχειρήσει να συμφωνήσει για τον οδικό χάρτη της επόμενης ημέρας. Τα 41 μέλη της αναμένεται να αποφασίσουν για τον χρόνο εκλογής του νέου προέδρου, με ορόσημο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με δίωρη καθυστέρηση λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, στα παλιά γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου. Απόντες ο παραιτηθείς πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ποιος είναι ο Σωκράτης Φάμελλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι χήρος και πατέρας ενός παιδιού.

Από τον Ιανουάριο του 2015 εκλέγεται Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης.

Τον Οκτώβριο του 2015 ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ. Τον Απρίλιο του 2016 ορίστηκε Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη δανειοδότηση των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος και ήταν Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)

Από το Νοέμβριο 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπου και ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία, την ανακύκλωση, τους δασικούς χάρτες και τις περιοχές προστασίας της φύσης.

Στην τρέχουσα Κοινοβουλευτική περίοδο, είναι Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχει στη Διαρκή Μόνιμη Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος.

Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης με δραστηριοποίηση στα θεματικά πεδία της βιώσιμης ανάπτυξης, κλιματικής αλλαγής, κοινωνικών υποθέσεων, μετανάστευσης και προσφύγων.

Συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές ομάδες φιλίας μεταξύ των χωρών Ελλάδας – Αργεντινής, Ελλάδας – Σερβίας, Ελλάδας – Αιγύπτου, Ελλάδας – Ιορδανίας και Ελλάδας– Λιθουανίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις