ΚΟΣΜΟΣ. H ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, ανήρτησε στο λογαριασμό της συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τον καθιερωμένο εορτασμό σήμερα, 30 Αυγούστου, της λεγόμενης "Ήμεράς Νίκης", οπότε ξεκίνησε η επίθεση των κεμαλικών δυνάμεων και οδήγησε στην ήττα του ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο και τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ΝΑΤΟϊκή διοίκηση πέφτει στο ίδιο ατόπημα, έπειτα από την περσινή ανάλογη συγχαρητήρια ανάρτηση στο Twitter.

Ειδικότερα, στο μήνυμα της LANDCOM σημειώνεται: "Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί".

Εξάλλου, παρόμοιο μήνυμα είχε αναρτήσει το ΝΑΤΟ και πέρυσι την ίδια ημέρα, προκαλώντας την αντίδραση της Αθήνας, με αποτέλεσμα η LANDCOM να προχωρήσει στη διαγραφή του στη συνέχεια.

"Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης. Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού, για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων" έγραφε το περσινό μήνυμα, το οποίο στη συνέχεια διαγράφηκε, έπειτα από την αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Τότε, σε επόμενη ανάρτηση, ένα 24ωρο μετά, η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων του NATO είχε προχωρήσει σε εξηγήσεις, εστιάζοντας στη στρατιωτική συνεργασία με την Άγκυρα.

"Την Τρίτη, η LANDCOM συνεχάρη τον σύμμαχό μας, την Τουρκία, για την εθνική Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαστε ευγνώμονες που η Τουρκία φιλοξενεί τη βάση μας στο έδαφός της. Επίσης, ευχαριστούμε και τα 30 μέλη της Συμμαχίας για την προσφορά τους. Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί!", έγραφε η νατοϊκή διοίκηση στη νέα ανάρτηση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις