ΜΕΘΑΝΑ. Στη χερσόνησο των Μεθάνων, στον κόλπο της Επιδαύρου, υπάρχει ένα καλά προστατευμένο, μικρό γραφικό λιμανάκι, το Βαθύ, το οποίο απέχει από την Αθήνα μόλις 2 ώρες με το αυτοκίνητο και ενδείκνυται τόσο για μια μικρή εξόρμηση όσο και για ολιγοήμερες ή πολυήμερες διακοπές.

Η ηρεμία που επικρατεί στον μικρό οικισμό αντανακλάται στη μικρή προβλήτα με τα ταβερνάκια, με τα ολόφρεσκα θαλασσινά και την αναζωογονητική μυρωδιά του ιωδίου που αναδύεται από τη γαλάζια θάλασσα. Μια βόλτα στην προβλήτα περιμετρικά του λιμανιού, ανάμεσα στα δίχτυα των ψαράδων και τις ατελείωτες γατούλες που αλωνίζουν περιμένοντας τον ιδανικό μεζέ, θα σας μεταδώσει όλη αυτή την ηρεμία που έχει ανάγκη ο οργανισμός ώστε να πράξει το απαραίτητο restart που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Γύρω από το μικρό λιμανάκι είναι χτισμένα τα σπίτια του χωριού, τα οποία καταλήγουν μέχρι τη θάλασσα, ενώ αρκετά κοντά στο Βαθύ βρίσκεται το χωριό Καμμένη Χώρα που είναι χτισμένο κυριολεκτικά δίπλα στον κρατήρα του ηφαιστείου των Μεθάνων, ο οποίος μάλιστα είναι επισκέψιμος.

Ο χαρακτήρας του χωριού, σπάνιο μεν, υπέροχο δε, έχει κρατηθεί στις μέρες μας αναλλοίωτος, θυμίζοντάς μας ξέγνοιαστες ημέρες παρελθόντος.

Όσο μάλιστα η ώρα περνάει και το βράδυ παίρνει τη σκυτάλη της ημέρας, τότε τα πάντα αλλάζουν όψη. Οι φανοστάτες δίνουν μια ξεχωριστή νότα στο λιμάνι και η περατζάδα κατά μήκος της προβλήτας αλλάζει χρώμα, παίρνοντας το πορφυρό χρώμα της δύσης του ηλίου, όπως αναφέρει το travel-inspiration.gr.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις