ΣΠΑΡΤΗ. Mνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν στη Σπάρτη η ΚΕΔΕ και το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδας την Πέμπτη ώρα 11:30 πμ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη κεντρική Πλατεία της Σπάρτης. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Σπύρος Μοιράγιας υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους των δύο φορέων σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος του ICC και

Δήμαρχος Σπάρτης Πέτος Δούκας για μια ακόμα φορά εξέπληξε ευχάριστα την πόλη με την πρωτοβουλία αυτη η συνεργασία να επικυρωθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της.

Πριν την υπογραφή του Μνημονίου, που στόχο έχει την στενή συνεργασία προς αναζήτηση και αξιοποίηση επιχειρηματικών και αναπτυξιακών ευκαιριών τον λόγο έλαβαν ο γ.γ. της ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο πρόεδρος του ICC και δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Δούκας αναφέρθηκε στην ανάγκη συμπόρευσης των δύο δυναμικών φορέων με στόχο την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων, της γνώσης και της επίκαιρης θέσης τους. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε ότι έτσι όπως διαμορφώνονται οι συνθήκες διαχείρησης και ζωής είναι αναγκαίο οι Δήμοι, με την στήριξη πάντα των Δημοτικών Συμβουλίων και σε συνεργασία με την εκάστοτε Κυβέρνηση, να αναλάβουν το νέο τους ρόλο, αξιοποιώντας εργαλεία, προγράμματα και πόρους και κυρίως τολμώντας συνεργασίες όπως αυτή με το ICC.

Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν οι δήμαρχοι Ελαφονήσου και Ευρώτα και οι πρώην δήμαρχοι Σπάρτης Αργειτάκος και Βαλιώτης και οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης.