ΣΠΑΡΤΗ. Σε λίγες ημέρες η νέα είσοδος της Σπάρτης θα είναι έτοιμη. Οι εργασίες προχωρούν σε ότι αφορά τα πεζοδρόμια και τον ασφαλτοτάπητα. Απομένει ο φωτισμός οι διαγραμμίσεις και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Δείτε μέσα από το video drone του Παναγιώτη Ψυχογιού την εξέλιξη των εργασιών αλλά και τη διαμόρφωση που έχει γίνει στην κοίτη του Ευρώτα.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Παραλλαγή Επαρχιακής Οδού 4 στο Τμήμα «Σπάρτη – Πλατάνα – Σκούρα» που δημιουργεί την νέα είσοδο της Σπάρτης από τα ανατολικά. Συνδέει την πόλη με την περιοχή ανατολικά του ποταμού Ευρώτα και με την παρακαμπτήρια οδό «Σπάρτη – Σκούρα – Πυρί καθώς και μέσω της παρακαμπτήριας με τον οδικό άξονα «Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο».

Ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 6.233.196€ που έγινε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Το κατασκευάζει η εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Περιλαμβάνει μεγάλη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Ευρώτα και πεζοδρόμια. Αποτελεί βασικό συντελεστή επέκτασης της Σπάρτης προς τα ανατολικά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις