Ο χωροχρόνος στρεβλώνεται από τεράστια βαρυτικά κύματα που κινούνται στο σύμπαν, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα κύματα δημιουργούνται όταν συγχωνεύονται τεράστιες μαύρες τρύπες. Τώρα οι αστρονόμοι έχουν βρει σημάδια εξαιρετικά αργών βαρυτικών κυμάτων που παραμορφώνουν τον χωροχρόνο καθώς κινούνται στο σύμπαν.

"Έτσι θα είναι πολύ σημαντικό για την κατανόηση της εξέλιξης των μεγάλων μαύρων τρυπών. Και όπως είπα, αυτό είναι απλώς μια ανίχνευση. Στο μέλλον, θα έχουμε πολύ περισσότερες πληροφορίες. Έτσι θα μάθουμε πολλά περισσότερα για το φάσμα τους. Και θα μάθουμε για τον ρυθμό με τον οποίο συγχωνεύονται διαφορετικές υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες. Θα μάθουμε για την κατανομή τους σε όλο το σύμπαν", εξηγεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Μαρκ Καμιονκόφσκι.

Οι βαρυτικοί παλμοί χαμηλής συχνότητας που περιγράφηκαν ως «κοσμική νότα μπάσων» ανακαλύφθηκαν από ερευνητές στο Παρατηρητήριο Βαρυτικών Κυμάτων Nanohertz. Η ύπαρξή τους υποστηρίχθηκε για πρώτη φορά από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Πηγή: gr.euronews.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις