ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στους Γαργαλιάνους, την Κορώνη και τη Λογγά της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας το τριήμερο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Δέρματος.

Πραγματοποιήθηκαν από 1-3 Ιουλίου συνολικά 190 εξετάσεις σε κατοίκους των εν λόγω περιοχών, οι οποίες εκτός από τουριστικές είναι και αγροτικές και κατοικούν σε αυτές άνθρωποι που είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο, που αποτελεί και την πρώτη αιτία για την εμφάνιση μορφών του Καρκίνου του Δέρματος.

Οι εξετάσεις έγιναν σε συνεργασία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και συμμετείχαν εθελοντικά η δερματολόγος –Επιμελήτρια Β’ Τσιάκου Ανδριανή από το Νοσοκομείο «Α.Συγγρός» και η πλαστική Χειρουργός, τ. Διευθύντρια του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Ουρανία Καστανά.

Οι προληπτικές εξετάσεις, όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άγγελος Χρονάς που παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία εξέτασης των κατοίκων, καθώς και της ενημέρωσης για τις διάφορες μορφές δερματοπάθειας, θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές, ενώ θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις και για άλλα νοσήματα που μπορούν με έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη να αντιμετωπιστούν επιτυχώς.

Μάλιστα ο κ. Χρονάς ευχαρίστησε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων για την συνεργασία τους καθώς και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λογγά Θεόδωρο Παπανδρέου και επεσήμανε πως :

«Η Περιφερειακή αρχή με πρωτεργάτη τον Περιφερειάρχη μας Παναγιώτη Νίκα, δίνει μεγάλη σημασία στην διασφάλιση της Υγείας των Πολιτών και για το λόγο αυτό προσπαθούμε να υλοποιούμε δράσεις για τους Πελοποννησίους και να στηρίζουμε τα Νοσοκομεία και τις δομές Υγείας, αλλά και να υλοποιούμε προγράμματα πρόληψης για διάφορες ασθένειες».

Εξέφρασε τέλος τις ευχαριστίες του για τη φιλοξενία και τη στήριξη στο Ξενοδοχείο – Εστιατόριο Zaga Beach, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορώνης, στην ΑΕ ΚΟΡΩΝΗ 90 και προσωπικά στην πρόεδρό της Χρυσοβαλάντη Λευτάκη και φυσικά στους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και εξετάστηκαν για καρκίνο του Δέρματος και άλλες δερματοπάθειες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις