ΛΑΚΩΝΙΑ. To notospress.gr αποκάλυψε ότι μια μεγάλη και αναγκαία δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αφορά στην κατασκευή νέων Νοσοκομείων σε πόλεις της Ελλάδας. Δυστυχώς ανάμεσα σε αυτές δεν είναι η Σπάρτη. Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Γιάννης Παναρίτης απέστειλε σήμερα επιστολή στο Ιδρυμα στην οποία εκφράζει αφενός τη λύπη γιατί η Λακωνία δεν συμπεριλαμβάνεται στους αποδέκτες της δωρεάς και αφετέρου την ανάγκη να ενημερώσει τους εκπροσώπους του Ιδρύματος για τα προβλήματα στις υποδομές υγείας της Λακωνίας.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος αναφέρει τα εξής:

«Με χαρά μας πληροφορηθήκαμε την σημαντική δωρεά ύψους 250 εκατ. ευρώ του ιδρύματός σας σε νοσοκομεία της χώρας μέσω του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την Υγεία». Η ευαισθησία και η αλληλεγγύη του ιδρύματος απέναντι στην κοινωνία αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά με τη νέα αυτή κοινωνική προσφορά του.

Επιτρέψτε μας, όμως, να σας καταθέσουμε με την επιστολή μας αυτή τη λύπη μας για την εξαίρεση της Λακωνίας από το πρόγραμμα. Οι δομές υγείας του νομού μας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στις υποδομές τους. Το Νοσοκομείο της Σπάρτης είναι το μεγαλύτερο του νομού και καλύπτει επιπλέον και τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής Σχολής. Δυστυχώς, στεγάζεται σε ένα κτίριο παλαιό που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, λόγω της ανεπάρκειας των υποδομών του, ώστε να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει το ανθρώπινο δυναμικό του.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά όπως μας δεχτείτε, σε χρόνο που κρίνετε εσείς κατάλληλο, ώστε να σας εκθέσουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα των μονάδων υγείας της περιοχής μας.

Με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση

Γιάννης Παναρίτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λακωνίας »