ΕΛΛΑΔΑ. Πολιτική απόφαση με «κατά πλειοψηφία» εισήγηση της Επιτροπής το άνοιγμα των Λυκείων, έπειτα από μια ακόμη επεισοδιακή συνεδρίαση κατά την οποία εκφράστηκαν σοβαρές ενστάσεις.

Βαθαίνει το χάσμα εντός της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αλλά και οι αποστάσεις με την κυβέρνηση, καθώς, στη σημερινή συνεδρίαση διατυπώθηκαν σοβαρές ενστάσεις για το άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες επτά λοιμωξιολόγοι, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της επιτροπής, Σωτήρης Τσιόδρας, διαφώνησαν με την εισήγηση για άνοιγμα των σχολείων αυτή τη στιγμή με αυτά τα δεδομένα που επικρατούν από την πανδημία.

Ορισμένοι διαφώνησαν γενικά με το άνοιγμα των σχολείων, ενώ άλλοι διαφωνούσαν με το να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου.

Τελικά, έπειτα από πιέσεις της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας οι περισσότεροι ψήφισαν να ανοίξουν τα σχολεία.

Η ημερομηνία ανοίγματος των Λυκείων είναι η Δευτέρα 12 Απριλίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνονται υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα τα self tests σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Βασικό κριτήριο για τις αποφάσεις της επιτροπής αποτελεί ο αριθμός των νοσηλειών, ο οποίος σε αυτή τη φάση παρουσιάζει σταθεροποίηση. Σύμφωνα πάντως με τα δεδομένα του προηγούμενου 24ώρου, καταγράφηκαν πάνω από 4.000 νέα κρούσματα, ρεκόρ θανάτων απ' την αρχή του έτους, ενώ στα ύψη παραμένουν και οι διασωληνωμένοι ασθενείς.