ΚΟΡΩΝΗ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 29 και 30 Μαΐου 2021 στην Κορώνη Μεσσηνίας, συζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων, κατόπιν εισηγήσεως του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι και οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή.

Ένα από τα αιτήματα του Συλλόγου είναι η αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Κορώνης σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και η ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και η εκεί δημιουργία και στελέχωση σταθμού ΕΚΑΒ, προκειμένου να υπάρξει υψηλής ποιότητας φροντίδα υγείας για τους κατοίκους, τους παραθεριστές αλλά και τους επισκέπτες. Αυτή τη στιγμή το Περιφερειακό αγροτικό ιατρείο Κορώνης πλαισιώνεται με μία θέση αγροτικού Γενικού Ιατρού, ο οποίος προσπαθεί να παρέχει τα ιατρικά του καθήκοντα και να καλύπτει καθημερινά τις ανάγκες όχι μόνο της Κορώνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, μαζί με την ανυπαρξία νοσηλευτικού προσωπικού, την δημιουργία κατά τις πρωινές ώρες πολύωρης αναμονής, παραπόνων και εντάσεων από τους κατοίκους. Αυτό το κλίμα επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο κατά την τουριστική περίοδο καθώς ο αριθμός των κατοίκων που χρειάζονται περίθαλψη υπερδιπλασιάζεται αφού προστίθενται οι παραθεριστές και οι επισκέπτες.

Επιπροσθέτως η μη ύπαρξη σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή και η μη λειτουργία απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων καθώς και οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που χωρίζουν την Κορώνη από την Καλαμάτα, στην οποία βρίσκεται η κοντινότερη δομή υγείας (νοσοκομείο), συντελούν και αυτά στο να τίθεται άμεσα σε κίνδυνο η ζωή σοβαρών και επειγουσών περιστατικών.

Ακόμα ένα αίτημα του Συλλόγου είναι η ολοκλήρωση της Επαρχιακής οδού Ριζόμυλος-Κορώνη. Ένα έργο αρκετά σημαντικό που θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή. Είναι αδιανόητο, στις σημερινές συνθήκες, να πραγματοποιούνται τουριστικές επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και το εσωτερικό δίκτυο δρόμων του νομού να βρίσκεται σε κακή κατάσταση, όπως ήταν πριν από δεκαετίες.

Ένα τελευταίο αίτημα είναι η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της περιοχής που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στους τομείς του τουρισμού, του επενδυτικού ενδιαφέροντος, της απασχόλησης αλλά και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Παράλληλα, με τα κατάλληλα λιμενικά έργα και την εξασφάλιση ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Καλαμάτα, η Κορώνη θα βοηθηθεί σε οικονομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο και θα αποκτήσει προοπτικές που της αξίζουν.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε:

  • Αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Κορώνης σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό.
  • Δημιουργία και στελέχωση σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη.
  • Ολοκλήρωση της Επαρχιακής οδού Ριζόμυλος-Κορώνη.
  • Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Κορώνης – Νέα λιμενικά έργα και υποδομές – Ακτοπλοϊκή σύνδεση με Καλαμάτα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις