ΛΑΚΩΝΙΑ. «…Φορείς όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Δήμος, οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου κ.λ.π. όταν χρειάζονται την αρωγή των φαρμακείων μας, θα πρέπει να απευθύνονται στον εκάστοτε Φαρμακευτικό Σύλλογο και όχι να δέχονται προτάσεις από μεμονωμένα φαρμακεία», γνωστοποιεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λακωνίας, σχετικά με «…την ανάρτηση στο Facebook από φαρμακείο, για συλλογή φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης υπέρ των πυρόπληκτων».

Κι αυτό, διότι «…ενδεχομένως να υποκρύπτουν προσπάθεια προβολής και διαφήμισης τους κατά παράβαση του Κώδικα Φαρμακευτικής Δεοντολογίας».

Αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λακωνίας:

«Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα των πυρκαγιών, διαπιστώσαμε την ανάρτηση στο Facebook από φαρμακείο, για συλλογή φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης υπέρ των πυρόπληκτων. Θα πρέπει να τονιστεί, ότι φορείς όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός , ο Δήμος, οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου κ.λ.π., όταν χρειάζονται την αρωγή των φαρμακείων μας, θα πρέπει να απευθύνονται στον εκάστοτε Φαρμακευτικό Σύλλογο και όχι να δέχονται προτάσεις από μεμονωμένα φαρμακεία που ενδεχομένως να υποκρύπτουν προσπάθεια προβολής και διαφήμισης τους κατά παράβαση του Κώδικα Φαρμακευτικής Δεοντολογίας.

Επί πλέον λόγοι ασφαλούς διαχείρισης των προσκομιζόμενων αγαθών , επιβάλλουν τη συλλογή τους από θεσμοθετημένα όργανα.

Σας ενημερώνουμε ότι ήδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λακωνίας, έχει εκδώσει ανακοίνωση για τη συλλογή φαρμάκων από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις