ΠΑΤΡΑ. Βρέφος μόλις δύο μηνών διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, λόγω επιπλοκών του κορονοϊού, ενώ το πρωί στο ίδιο νοσοκομείο κατέληξε 61χρονος δικηγόρος.

Την ίδια ώρα κλιμακώνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αχαΐας, καθώς τα δύο νοσοκομεία της περιοχής νοσηλεύουν βαριά περιστατικά covid που χρήζουν ΜΕΘ από όλη τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

Στο πλαίσιο αυτό και για να καλυφθούν οι ανάγκες νέα μονάδα ΜΕΘ με έξι πρόσθετες κλίνες θα ανοίξει έως το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στο ΠΓΝΠ.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, και οι διοικητές των δύο μεγάλων νοσοκομείων, Δημήτρης Μπάκος και Ηλίας Θεοδωρόπουλος, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε η κατάσταση να συνεχίσει να παραμείνει διαχειρίσιμη.

Όπως γράφει το ertnews.gr, στην Αχαΐα, η πανδημία έχει εξαπλωθεί σε μεγάλη έκταση στην κοινότητα, με αποτέλεσμα οι νοσηλείες να συνεχίζουν να έχουν αυξητικό ρυθμό. Οι ασθενείς με κορονοϊό στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας έφτασαν τους 169. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 92 ασθενείς στις κλινικές , 2 στην Παιδιατρική και 12 στη ΜΕΘ ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» 54 ασθενείς στις κλινικές και 9 στη ΜΕΘ. 242 νέες μολύνσεις του ιού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Περιφερειακή Ενότητα ενώ και τα μηνύματα από τα rapid tests δεν είναι ενθαρρυντικά. Στους ελέγχους που έγιναν χθες στο Επιμελητήριο Αχαΐας, σε 479 πολίτες εντοπίστηκαν 25 θετικοί. Στα Βραχναίικα, σε 152 ελέγχους βρέθηκαν 5 θετικά δείγματα, στο ΚΥ Αγίου Αλεξίου σε 70 τεστ βρέθηκε 1 θετικό και στο Αίγιο, σε 148 rapid tests βρέθηκαν 6 θετικά δείγματα.

Για ένα ακόμη θύμα του κορονοϊού πενθεί η περιοχή του Αγρινίου, καθώς 51χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, όπου έδωσε σκληρή μάχη για τη ζωή του το τελευταίο διάστημα και δυστυχώς δεν τα κατάφερε και «έφυγε» από τις επιπλοκές της νόσου αν και δεν αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα.

Η ανοδική πορεία κρουσμάτων στην χώρα επηρέασε και την Αιτωλοακαρνανία με αποτελέσματα να αυξηθούν οι νοσηλείες στα νοσοκομεία, καθώς και τα ραντεβού για εμβολιασμό. Περισσότεροι από 30 ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αγρινίου ενώ στο νοσοκομείο Μεσολογγίου οι νοσηλείες είναι στις 20. Μετά τα νέα μέτρα οι εμβολιασμοί στον νομό έχουν διπλασιαστεί σε καθημερινή βάση και από τους 400-450 την ημέρα πλέον γίνονται περισσότεροι από 1.000.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις