ΑΡΚΑΔΙΑ. Η Πανδημία με την ένταση και τη διάρκεια που έχει ενσκήψει θέτει σε σκληρή δοκιμασία το σύνολο των δομών της χώρας που υπηρετούν την Υγεία. Τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα η κόπωση των συνανθρώπων που αναζητούν την υγεία ή την βελτίωσή της είναι τόση που καθιστά τις υπηρεσίες υγείας μια υπόθεση που πέρα από τη γνώση και τον εξοπλισμό προϋποθέτει από τους λειτουργούς υγείας ψυχικές δυνάμεις, πνευματική διαύγεια και απόθεμα καρδιάς.

Η ευχάριστη είδηση των ημερών έρχεται από την Τρίπολη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του notospress πιστοποιήθηκε η εξαιρετική σχέση Εργαζόμενων – Διοίκησης στο ΚΑΑ Παλλάδιον. Δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο της αγαστής συνεργασίας αλλά και της στοχοπροσήλωσης του ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά, τη συνεργασία και την στήριξη σε έκτατες ή κρίσιμες περιόδους. Η πληροφορία μάλιστα θέλει την πρόεδρο του Παλλάδιον κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη να επιβραβεύει αυτή την επίδοση ανθρωπιάς και εν συναίσθησης των εργαζόμενων στο Παλλάδιον, όπου όπως αποδεικνύεται η ομαδική δουλειά, η αλληλεγγύη και μερικές φορές η αλληλοστήριξη μεταξύ των εργαζομένων είναι συγκινητική. Με αυτόν τον τρόπο συγκροτείται η έννοια του επαγγελματισμού σε όλο της το μεγαλείο και ταυτόχρονα διανθίζεται με πηγαίο φιλότιμο σε όλα τα επίπεδα εργασίας και διοίκησης. Τελικός αποδέκτης βέβαια ο ασθενής και το περιβάλλον του που πολύ συχνά αναδεικνύει αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα του Παλλάδιον με δημόσιους επαίνους και ευχαριστίες για το προσωπικό και γενικά για την λειτουργία του.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η πρόεδρος δήλωσε υπερήφανη για το προσωπικό και τις επιδόσεις του καλώντας το να διατηρήσει αυτό το κλίμα συνεργασίας και υπευθυνότητας αφού είναι γνωστό ότι κανένας δεν μπορεί μόνος του να φέρει αποτέλεσμα και κανένας δεν περισσεύει στην προσπάθεια στήριξης, βοήθειας και θεραπείας των συνανθρώπων μας.

Κατά τις πληροφορίες, πέρα από την ηθική αναγνώριση υπήρξαν και συμβολικά δώρα στα παιδιά των εργαζόμενων του Παλλάδιον.

Μέσα στην πνιγηρή ατμόσφαιρα που δημιουργεί η εδραιωμένη ανησυχία της κοινωνίας για το τι μέλλει γενέσθαι, θεωρήσαμε σημαντικό να διακρίνουμε αυτή την ευχάριστη πραγματικότητα ως νότα αισιοδοξίας και ελπίδας, που πηγάζει από την Αρκαδική πρωτεύουσα και το Παλλάδιον. Δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο το ιδιαίτερο αυτό κλίμα σε ένα τόσο σημαντικό και μεγάλο Κέντρο όπου εργάζονται αλλά και νοσηλεύονται οι δικοί μας άνθρωποι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις