ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στις 23.621 έφτασαν οι νέες διαγνώσεις κορονοϊού, με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 55 θάνατοι συμπολιτών μας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 18/03, ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στους 7 Νομούς της Πελοποννήσου σήμερα είναι 2.409.

Αναλυτικά:

- 191 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

- 204 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

- 696 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

- 371 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

- 322 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

- 274 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

- 351 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

Από βδομάδα η συζήτηση για τα self tests στα σχολεία

Για την προσεχή εβδομάδα παραπέμφθηκε η συζήτηση στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για ενδεχόμενη μείωση του αριθμού των αυτοδιαγνωστικών τεστ στα σχολεία από δύο την εβδομάδα που ισχύει σήμερα σε ένα. Ούτως ή άλλως, προς το παρόν έχουν διανεμηθεί self tests στους γονείς που καλύπτουν και την επόμενη εβδομάδα, ενώ και η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας με τον υψηλό αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων και την αύξηση της θετικότητας απαιτεί περισσότερο χρόνο προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Ανησυχία για την έξαρση νέων κρουσμάτων παγκοσμίως

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει, για ακόμα μία φορά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετά την έξαρση των λοιμώξεων παγκοσμίως και κυρίως στις περιφέρειες της Ευρώπης και της Ασίας – Ειρηνικού. Σε όλο τον κόσμο τα κρούσματα, την τελευταία εβδομάδα, καταγράφουν αύξηση κατά 8%. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η Κίνα, η Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, η Νέα Ζηλανδία, αλλά και η Ευρώπη, όπου περίπου στο 50% των κρατών σημειώνεται, τις τελευταίες ημέρες, πανδημική έξαρση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις