ΠΑΤΡΑ. Τα πιθανά σενάρια για το θάνατο της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου από τα τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, ανέφερε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

«Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Το ένα είναι το μεταβολικό σύνδρομο, το άλλο είναι κάποια τοξική αντίδραση και το τρίτο σενάριο είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου» εξήγησε ο κ. Λέων μιλώντας στο Mega για το θάνατο του 9χρονου κοριτσιού.

«Υπάρχουν τέσσερις πραγματογνώμονες. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα κληθούν να δώσουν την επιστημονική τους εξήγηση» εμφανίστηκε βέβαιος ο κ. Λέων.

«Οι εξετάσεις του τρίτου παιδιού είναι σημαντικές. Για να πάρουμε το καλό σενάριο, ότι έχουμε παθολογικό υπόβαθρο σε τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, θα πρέπει η υπόθεση να ερευνηθεί και γενετικά. Αν βρούμε στο τρίτο παιδί κοινή πάθηση με τα άλλα δύο παιδιά θα πρέπει να γίνουν γενετικές εξετάσεις» σημείωσε.

Εξηγώντας την ανάρτησή του προ ολίγου ημερών για τον ασφυκτικό θάνατο, ο κ. Λέων είπε: «οι γιατροί έχουμε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία και όλα όσα λέμε πρέπει να τα στηρίζουμε σύμφωνα με τα διδάγματα της επιστήμης. Το μόνο που έκανα στην ανάρτησή μου ήταν να υποστηρίξω βιβλιογραφικά ένα από τα σενάρια που είναι πιθανό σε αυτή την υπόθεση, και με το οποίο συνάδουν τα ευρήματα που έχουμε, και είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου».

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι και η Τζωρτζίνα και το πρώτο παιδί είχαν νοσηλευτεί. Τα είχαν δει πολλοί συνάδελφοι. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι οι γιατροί διέγνωσαν τις νόσους που πραγματικά είχαν αυτά τα παιδιά» είπε ο ιατροδικαστής ερωτηθείς για το αν υπήρξαν παθολογικά αίτια για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Έχουμε να μελετήσουμε συγκεκριμένα πράγματα. […] Έχουμε και δύο μικρές τραυματικές περιοχές, που έχουν σχέση με τη μύτη και το στόμα και στις δύο περιπτώσεις. Νομίζω ότι πρέπει και αυτές να συνεκτιμηθούν» κατέληξε ο Γρηγόρης Λέων.

«Άψογη ήταν, δεν είχε πέσει τίποτα στην αντίληψή μου» λέει μεταξύ άλλων για τη μητέρα των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, ο γιος της ηλικιωμένης που φρόντιζε. Η 86χρονη έπασχε από άνοια και είχε σπάσει και το ισχίο της και η Ρούλα ήταν στο πλευρό της όταν ξεψύχησε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις