ΕΛΛΑΔΑ. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Πλευρή και τον καλεί να ενημερώσει τόσο τη βουλή όσο και την κοινωνία ποια είναι τα Νοσοκομεία που ενδέχεται να συγχωνευθούν στη χώρα.

Όπως αναφέρει ο Κυριάκος Βελόπουλος «προ πολλού, η κυβερνητική βούληση είναι πρόδηλη, όσον αφορά τη συγχώνευση των νοσοκομείων. Στο πλαίσιο του κυβερνητικού αφηγήματος λοιπόν από τους πρώτους μήνες του θέρους του 2021 διακινούνταν στοιχεία, δια μέσω δημοσιεύσεων, περί επικείμενων συγχωνεύσεων νοσοκομείων στη χώρα, παρουσιάζοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα με υποθετικά ή μη επιχειρήματα περί της αναγκαιότητας αυτών σε συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τονίζει ότι «θέτοντας τα λειτουργούντα νοσοκομεία στο «στόχαστρο», τα δημοσιεύματα χαρακτήριζαν «άναρχο τον σχεδιασμό του ΕΣΥ» και το δε ΕΣΥ ως «γίγαντα», ο οποίος «καταναλώνει πόρους, χωρίς να αποδίδει τα μέγιστα σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας», ενισχύοντας το κυβερνητικό αφήγημα είτε υποδαυλίζοντας το ΕΣΥ δια κυβερνητικών επιλογών και προοπτικών προπαρασκευάζοντας ταυτόχρονα την κοινή γνώμη».

Όπως σημειώνει στον υπουργό «στην όλη προσπάθεια της κυβερνητικής βούλησης διαφαίνεται ότι «στρατεύεται» ομάδα επιστημόνων, η οποία θα αναδείξει τις όποιες (υπαρκτές και μη) παθογένειες και στρεβλώσεις του ΕΣΥ, αποτυπώνοντας την όλη κατάσταση των λειτουργούντων νοσοκομείων για να καταλήξουν σε έκθεση εκ της οποίας θα προκύπτει το συμπέρασμα, ως αποκύημα του έργου της επιτροπής, ότι είναι επιτακτικώς αναγκαίες οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, καθώς και η μετατροπή ρόλων κάποιων υγειονομικών μονάδων».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ρωτά τον κ Πλεύρη: «Υφίσταται πια δεδομένος σχεδιασμός συγχωνεύσεων νοσοκομείων, βάσει εμπεριστατωμένων εξαχθέντων συμπερασμάτων «ειδικής επιτροπής» του Υπουργείου Υγείας; Εάν ναι, ποια είναι τα προτεινόμενα νοσοκομεία προς συγχώνευση ανά Περιφερειακή Ενότητα και με βάση ποια κριτήρια;»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις