Η παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών στο σπίτι φαίνεται πως κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια σε πολλές χώρες όπου η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης αποτελεί πρωταρχικό στόχο -ανάμεσά τους και η δική μας.

Οι γιατροί στο σπίτι της ομάδας Doc4U - Γιατροί Ζωής έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατ’ οίκον, συμβάλλοντας δραστικά στην αποσυμφόρηση των νοσοκομειακών μονάδων και στον περιορισμό της ταλαιπωρίας των ασθενών.

Μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών στο σπίτι, περιλαμβάνονται οι διαγνωστικές εξετάσεις και οι ακτινογραφίες, πέρα από τις συνήθεις διαδικασίες αντιμετώπισης χρόνιων και οξειών παθήσεων.

Μάθετε στη συνέχεια, πώς αυτές διενεργούνται με ασφάλεια και αξιοπιστία στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού, χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας και την απόλυτη εξειδίκευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ποιες διαγνωστικές εξετάσεις μπορούν να γίνουν στο σπίτι

Στο πλαίσιο της ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας των ασθενών κατ’ οίκον, παρέχεται η πολύτιμη υπηρεσία των διαγνωστικών εξετάσεων, που επιτρέπει στους θεράποντες ιατρούς να λάβουν γνώση της κατάστασης της υγείας τους, σε όποιο σημείο και αν βρίσκεται, σε ελάχιστο χρόνο.

Διαθέτοντας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και την απαιτούμενη προστασία, διευκολύνονται τα άτομα που είναι δύσκολο να μετακινηθούν σε διαγνωστικά κέντρα, εξασφαλίζοντας άριστης ποιότητας διαγνωστικές εξετάσεις με άμεση ανταπόκριση.

Στο πνεύμα λοιπόν, της αποφυγής άσκοπων μετακινήσεων των ασθενών, οι ιατροί και οι νοσηλευτές που παρέχουν υπηρεσίες στο σπίτι διενεργούν εξαιρετικά σημαντικές διαγνωστικές εξετάσεις.

Έχοντας επενδύσει στις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές για ιατρική εξέταση κατ’ οίκον, διασφαλίζεται ένα αξιόπιστο και άμεσο διαγνωστικό αποτέλεσμα, κυρίως σε: γενικές εξετάσεις αίματος και ούρων, καλλιέργεια ούρων, υπέρηχο καρδιάς, κοιλίας και αγγείων, holter ρυθμού και αρτηριακής πίεσης, μέτρηση οπτικής οξύτητας, σπιρομέτρηση, ακουόγραμμα, ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, ηλεκτρομυογράφημα και ακτινογραφίες.

Με αυτόν τον τρόπο οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού, που παρέχει αίσθημα ασφάλειας στους ασθενείς και αποφεύγονται οι πολύωρες αναμονές για την εκτέλεση των εξετάσεων και την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Πώς γίνονται οι ακτινογραφίες κατ’ οίκον

Η υπηρεσία ιατρικής και νοσηλευτικής περίθαλψης στο σπίτι περιλαμβάνει στο πλαίσιο των διαγνωστικών εξετάσεων τη διενέργεια ακτινολογικού ελέγχου των ασθενών. Έτσι, οι τελευταίοι καθίσταται εφικτό να γλιτώνουν τις μετακινήσεις στα διαγνωστικά κέντρα ή τις νοσοκομειακές μονάδες και κατ’ επέκταση, εφόσον μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, να προστατευτούν από τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις -ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι και οι ανοσοκατεσταλμένοι.

Αξιοποιώντας προηγμένης τεχνολογίας φορητές ακτινολογικές μονάδες, οι ιατροί παρέχουν υψηλής ποιότητας απεικονιστικούς ελέγχους, με ασφάλεια και εγκυρότητα στα αποτελέσματα, στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού των ασθενών.

Χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας, διενεργούνται κατ’ οίκον υψηλής ποιότητας ακτινογραφίες, ενώ ο ίδιος ο ασθενής εκτίθεται σε πολύ χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας. Οι ακτινογραφίες στη συνέχεια, εκτυπώνονται σε φιλμ μεγάλων διαστάσεων και αποθηκεύονται σε CD, και γνωματεύονται σε κάθε περιστατικό από ειδικούς ακτινοδιαγνώστες ιατρούς.

Ο σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός παρέχει η δυνατότητα απεικονιστικού ελέγχου των ασθενών με ψηφιακή ακτινογραφία, που γίνεται σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος υπάρχει ανάγκη. Οι πιο συχνοί τύποι ακτινογραφίας, που ζητούν οι ασθενείς είναι οι ακτινογραφίες θώρακος, ισχίου, γονάτου, λεκάνης, σπονδυλικής στήλης, πλευρών, χεριών και ποδιών.

Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις πραγματοποιούνται με άνεση και ασφάλεια, σε χρόνο που ορίζεται με ραντεβού στο σπίτι και η ποιότητα των αποτελεσμάτων δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με εκείνη των ακτινολογικών κέντρων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις