ΑΡΚΑΔΙΑ: Την απόσυρση του μέτρου αναστολής εργασίας και την επαναφορά όλων των υγειονομικών υπαλλήλων στις θέσεις τους ζητά με ψήφισμα από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη, ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας.

Όπως υποστηρίζουν, η επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον αλλά και η επίτευξη μεγάλου ποσοστού εμβολιασμού στην κοινότητα, έχουν οδηγήσει σε αλλαγή της πορείας της πανδημίας, τόσο στην χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο προς μία "περισσότερο μεταδοτική και λιγότερο νοσογόνο ιογενή λοίμωξη". Συνεπώς, παρότι παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, τα ποσοστά σοβαρής νόσησης αλλά και η πίεση στο ΕΣΥ ελαττώθηκαν σημαντικά.

Ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ότι, παρότι οι επιτακτικές υγειονομικές συνθήκες που κατέστησαν αναγκαία την επιβολή αναστολής στους υγειονομικούς υπαλλήλους παρουσιάζουν πλέον ύφεση, το επιβληθέν μέτρο δεν επανεξετάστηκε. Συνεπώς, κατόπιν συνεδρίασης στις 17-05-2022 το Δ.Σ. αποφάνθηκε ομόφωνα ότι η επιβληθείσα ποινή στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς υπαλλήλους "έχει καταστεί πλέον δυσανάλογη σε σχέση με τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες" και είναι αναγκαία η απόσυρσή της.

Η απόφαση του συλλόγου:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις