ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στις 4.048 έφτασαν οι νέες διαγνώσεις κορονοϊού, με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 13 θάνατοι συμπολιτών μας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 26/5, ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στους 7 Νομούς της Πελοποννήσου σήμερα είναι 304.

Αναλυτικά:

- 36 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

- 28 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

- 92 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

- 22 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

- 50 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

- 24 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

- 52 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

Ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να εμφανίσουν μακρά Covid-19, προειδοποιεί αμερικανική έρευνα

Οι άνθρωποι που μολύνονται από τον κορονοϊό μετά τον εμβολιασμό τους μπορούν να εμφανίσουν επίμονα συμπτώματα μακράς Covid-19 ακόμη και έξι μήνες μετά τη διάγνωση της νόσου, έστω κι αν αυτή ήταν ήπια (χάρη και στο εμβόλιο), σύμφωνα με μία νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική μελέτη. Αυτά τα μακρόχρονα συμπτώματα μπορεί να επηρεάζουν την καρδιά, τον εγκέφαλο, τους πνεύμονες και άλλα μέρη του σώματος.

Ο κίνδυνος μακρόχρονης Covid-19 ή θανάτου εξαιτίας της νόσου είναι μικρότερος κατά 15% και 34% αντίστοιχα στους εμβολιασμένους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, αλλά είναι κατά 27% και 2,5 φορές μεγαλύτερος αντίστοιχα σε σχέση με όσους αρρωσταίνουν με εποχική γρίπη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις