ΛΕΩΝΙΔΙΟ. Ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες η 2η φάση του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, που ξεκίνησε στις 14 του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Αστρος, στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”.

Κατά την διάρκεια της 2ης φάσης του προγράμματος στον πιο πάνω δήμο της Αρκαδίας έγιναν συνολικά 1.054 δωρεάν εξετάσεις γυναικών, με τεστ Παπανικολάου σε αυτές ηλικίας 25 ετών, ενώ στις γυναίκες άνω των 40 ετών διενεργήθηκε επιπροσθέτως και μαστογραφία. Εγιναν, ειδικότερα, 607 μαστογραφίες και 447 τεστ Παπ.

Από χθες Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, εξ άλλου, το πρόγραμμα ξεκινά στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και συγκεκριμένα από το Λεωνίδιο, στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα του ΕΙΟ (Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας), στον προαύλιο χώρο της Φάμπρικας Πολιτισμού.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 275 73 60202, 275 73 60225 και 271 3 610243 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας από 25 έως 70 ετών με τεστ Παπανικολάου, και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων.

Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Π.Ε. Αρκαδίας) σε συνεργασία με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, την Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις