Δεν υπάρχει μέρος για να αποθηκεύουμε το αλκοόλ στο σώμα μας όπως κάνουμε το φαγητό. Ως εκ τούτου, το σώμα πρέπει να χρησιμοποιεί κατά προτίμηση το εισερχόμενο αλκοόλ ως πηγή ενέργειας για να το εμποδίσει να φτάσει σε τοξικά επίπεδα.

Αυτό δίνει στο αλκοόλ, αναφέρει το dotfit.com, τη φυσική του ικανότητα να διεγείρει την όρεξη εξαντλώντας τα αποθέματά σας γλυκογόνου (υδατάνθρακες) προκειμένου να το μεταβολίσει, με αποτέλεσμα να αρχίσετε να λαχταράτε υδατάνθρακες. Δρα επίσης σαν διουρητικό, αυξάνοντας την ούρηση μειώνοντας έτσι τους ηλεκτρολύτες όπως το νάτριο.

Και πάλι, τώρα αρχίζουμε να λαχταρούμε τα πράγματα που χάνουμε, εξ ου και η επιθυμία μας για αλμυρά τρόφιμα που μοιάζουν με υδατάνθρακες (π.χ. πατατάκια, ντιπ, κράκερ, κ.λπ.). Όταν συνδυάζετε τις φυσικές επιδράσεις του αλκοόλ στην όρεξη με τις γνωστές μη ανασταλτικές του επιδράσεις σε έναν προορισμό γεμάτο γευστικά φαγητά, έχετε πεινασμένους ανθρώπους που συχνά καταλήγουν να μην ενδιαφέρονται για το τι και πόσο φαγητό καταναλώνουν.

Αλκοόλ και υπερβολική κατανάλωση

Οι υγειονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου συμβουλεύουν τους Βρετανούς να μην ξεπερνούν τις 14 μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα, δηλαδή έξι μπίρες ή 10 μικρά ποτήρια κρασί.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ για πολλά χρόνια μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, εγκεφαλικών επεισοδίων, ηπατικής νόσου και ορισμένων μορφών καρκίνου, καθώς και άνοιας.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα επίπεδα της FGF-21, μιας ορμόνης που αυξάνει την όρεξη για πρωτεΐνες και καταστέλλει την όρεξη για γλυκό, αυξάνονται μετά την κατανάλωση του. Είναι επίσης γνωστό ότι η πρωτεΐνη προκαλεί το αίσθημα κορεσμού».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις