ΑΧΑΪΑ. Γεμάτα είναι τα παιδιατρικά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα και για την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργεί το μίγμα ιώσεων, γρίπης και κορονοϊού μίλησε στην ΕΡΤ η καθηγήτρια Παιδιατρικής Αναστασία Βαρβαρήγου στο νοσοκομείο του Ρίο αποκαλύπτοντας ότι η νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αρκετά βρέφη.

«Έχουμε πάρα πολλά παιδιά να προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, πολύ περισσότερο τουλάχιστον 60% – 70% προσέλευση μεγαλύτερη από άλλες από εποχές προηγούμενων χρόνων» ανέφερε η παιδίατρος του Νοσοκομείου Ρίου.

Μιλώντας στις «Συνδέσεις» για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν στο νοσοκομείο του Ρίο ανέφερε ότι τουλάχιστον 400 παιδιά έχουν περάσει από τα εξωτερικά ιατρεία στο εορταστικό τριήμερο των Χριστουγέννων.

Νοσηλεύουμε βρέφη σε σοβαρή κατάσταση

«Τουλάχιστον 30 παιδιά εισήχθησαν με ιογενείς και μικροβιακές λοιμώξεις. Ένα 60% παρουσίαζε γρίπη. Ένα πολύ μικρό ποσοστό παρουσίαζε Covid-19 λοίμωξη και είχαμε και πάρα πολλά παιδιά με μικροβιακές λοιμώξεις του αναπνευστικού. Έχουμε πάρα πολλά βρέφη γύρω στο 80%. Η κλινική μας νοσηλεύει αυτή τη στιγμή βρέφη, κάτω των 12 μηνών με αναπνευστικά προβλήματα, από τα οποία μερικά κιόλας είναι σε μέτρια έως και σοβαρή κατάσταση. Έχουμε πνευμονίες, έχουμε μία πληρότητα της κλινικής που αγγίζει το 100%».

Και όπως τόνισε η παιδίατρος, «οι γιατροί του ΕΣΥ και οι πανεπιστημιακοί γιατροί εργάζονται υπερωριακά προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες».

Nα μένουν σπίτι τα παιδιά με συμπτώματα

Μιλώντας για το αν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες το προσωπικό του νοσοκομείου, ιδίως αυτή την περίοδο που αυξάνονται οι επισκέπτες, τόνισε ότι το Ρίο «είναι ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο με μεγάλες δυνατότητες τουλάχιστον από πλευράς ιατρικού προσωπικού, μπορεί να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες».

Όσον αφορά τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς όταν το παιδί τους εμφανίσει υψηλό πυρετό η κ. Βαρβαρήγου σύστησε να επικοινωνούν με τον παιδίατρο του το ταχύτερο δυνατόν αφότου αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα και να κρίνει ο παιδίατρος εάν υπάρχει ανάγκη να το δει ή να πάει στο νοσοκομείο.

«Τα παιδιά που παρουσιάζουν σημεία ίωσης να μένουν στο σπίτι και όχι να πηγαίνουν βόλτα γιατί με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει και το ίδιο το παιδί να κολλήσει κάτι άλλο ή να πάθει κάποια επιπλοκή, αλλά κυρίως τα άλλα παιδάκια και οι ευπαθείς ομάδες των ενηλίκων να κολλήσουν την ίωση ή τη μικροβιακή λοίμωξη και να αυξάνεται με αυτό τον τρόπο η μεταδοτικότητα και η νοσηρότητα του πληθυσμού» προσέθεσε η παιδίατρος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις