Τα μαλλιά μας έχουν βοηθήσει να προσδιορίσουμε ποιοι είμαστε για μεγάλο μέρος της ζωής μας, επομένως η απώλεια τους μπορεί να είναι ιδιαίτερα απογοητευτική.

Όπως πολλά από τα πράγματα που συμβαίνουν με την ηλικία, μπορεί να φαίνεται αναπόφευκτο, αλλά το πρόβλημα δεν είναι εντελώς εκτός ελέγχου. Αν και παράγοντες όπως η γενετική, παίζουν ρόλο, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε – όπως η διατροφή σας, τα επίπεδα άγχους, ακόμα και ο τρόπος που λούζεστε – που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Τριχόπτωση στο ντους

Η τριχόπτωση στο ντους παρατηρείται σε όλους και σύμφωνα με τους ειδικούς το να χάνετε 50 έως 100 τρίχες κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι απολύτως φυσιολογική. Αλλά η χρήση ζεστού νερού για το λούσιμο των μαλλιών σας μπορεί να αυξήσει αυτούς τους αριθμούς αποδυναμώνοντας τα μαλλιά σας και δημιουργώντας περισσότερη τριχόπτωση με την πάροδο του χρόνου.

Το ζεστό νερό μπορεί να βλάψει τις πρωτεΐνες κερατίνης στα μαλλιά και να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια στο τριχωτό της κεφαλής, κάνοντας τα μαλλιά πολύ ξηρά και αδύναμα, σύμφωνα με το bestlifeonline.com. Το ζεστό νερό ανοίγει το στρώμα της επιδερμίδας της τρίχας, προκαλώντας απώλεια υγρασίας και ευθραυστότητα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην τριχόπτωση .

Θα πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό και να ξεπλένετε με όσο αντέχετε δροσερό νερό.

Ένα ζεστό ντους με ατμό μπορεί να είναι η στιγμή της χαλάρωσης μετά από μία κουραστική μέρα. Αλλά όσο χαλαρωτικό κι αν είναι, όταν έρθει η ώρα να λούσετε και να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας, είναι καλύτερο να γυρίσετε τη βρύση προς το κρύο. Το ζεστό ή χλιαρό νερό είναι ιδανικό για το λούσιμο των μαλλιών γιατί αυτό το νερό είναι αρκετά ζεστό για να βοηθήσει να λιώσει τα φυσικά έλαια στο τριχωτό της κεφαλής χωρίς να ξεφλουδίζει και να στεγνώνει υπερβολικά το τριχωτό της κεφαλής, τα μαλλιά και το δέρμα όπως το πολύ ζεστό νερό. Κατά το ξέβγαλμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πιο κρύο νερό γιατί αυτό βοηθά στο να κλείσουν οι πόροι της επιδερμίδας των τριχών, διατηρώντας την υγρασία έτσι ώστε να αποφευχθεί το σπάσιμο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις