Σίγουρα δεν είναι νέο πως η χρήση αντηλιακού είναι υψίστης σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. Αυτή η φόρμουλα λειτουργεί σαν μια προστατευτική ασπίδα ενάντια στις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες (UV) που εκπέμπονται από τον ήλιο και μπορούν να οδηγήσουν σε γήρανση του δέρματος, ηλιακά εγκαύματα και να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

Αν όμως εκτός από την υγεία σας, σας ενδιαφέρει και το αισθητικό κομμάτι του skincare, είναι βέβαιο πως το αντηλιακό με χρώμα δεν σας είναι κάτι άγνωστο. Αυτή η τάση στην περιποίηση της επιδερμίδας γίνεται όλο και πιο δημοφιλής καθώς εκτός από την απαραίτητη προστασία, προσθέτει ένα επιπλέον στρώμα λάμψης και συμβάλλει στην ομοιόμορφη όψη του δέρματός σας όταν απολαμβάνετε μια μέρα στον ήλιο.

Εύλογα λοιπόν μπορεί να αναρωτιέστε, ποιες είναι τελικά οι διαφορές ανάμεσα σε ένα απλό αντηλιακό και σε ένα αντηλιακό με χρώμα; Και τελικά, αξίζει να επενδύσετε στο δεύτερο για τον έξτρα παράγοντα ομορφιάς που εξασφαλίζει; Σε αυτό το άρθρο σας λύνουμε όλες τις απορίες και σας προτείνουμε τις καλύτερες επιλογές αντηλιακών με χρώμα για να χαρείτε άφοβα τον ήλιο!

Τι είναι το αντηλιακό με χρώμα;

Το αντηλιακό με χρώμα περιέχει οξείδιο σιδήρου, οξείδιο ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου, τα οποία είναι σωματίδια ορυκτών που έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζουν όχι μόνο το υπεριώδες φως, αλλά και το μπλε φως που εκπέμπεται από τις οθόνες των υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων να εισέλθουν στην επιδερμίδα. Επιπλέον, τα σημερινά αντηλιακά με βάση τα ορυκτά περιέχουν πρόσθετες χρωστικές σε μια σειρά αποχρώσεων δίνοντας ένα αποτέλεσμα που «κλειδώνει» την απόχρωση του δέρματός μας χαρίζοντας προστασία και ομοιομορφία κάτω από τον ήλιο.

Το αντηλιακό με χρώμα δεν έχει το ίδιο προστατευτικό αποτέλεσμα με ένα foundation που περιέχει SPF, καθώς τα καλλυντικά προϊόντα με δείκτη αντηλιακής προστασίας δεν είναι αρκετά αποτελεσματικά ώστε να αντικαταστήσουν μία πιο εξειδικευμένη φόρμουλα.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός έγχρωμου αντηλιακού έναντι του κανονικού είναι ότι προσφέρει προστασία τόσο από την υπεριώδη όσο και από το μπλε φως. Γιατί, ακόμη και η βραχυπρόθεσμη έκθεση στο μπλε φως έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί οξειδωτικό στρες στην επιδερμίδα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες ρυτίδες, σκούρες κηλίδες και άλλα σημάδια γήρανσης. Έτσι, η καθημερινή χρήση του μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη.

Επιπλέον, τα αντηλιακά με χρώμα προσφέρουν ένα ελαφρύ, μη λιπαρό χρώμα στο δέρμα σας, βοηθώντας στην εξομάλυνση των μικρών ατελειών. Έτσι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση μιας βάσης, επιτυγχάνοντας μια φυσική λάμψη χωρίς να χρειάζεται να εφαρμόσετε βαρύ μακιγιάζ. Αν πάλι προτιμάτε να χρησιμοποιείτε βάση και SPF, τα αντηλιακά με χρώμα είναι (συνήθως) αρκετά ελαφριά ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από το μακιγιάζ χωρίς να αφήνουν λιπαρά υπολείμματα.

Ποια είναι τα καλύτερα αντηλιακά με χρώμα που μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή στην αγορά;

Όποιος και αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας σας, υπάρχει ο ιδανικός σύμμαχος για εσάς. Στην ακόλουθη λίστα έχουμε συγκεντρώσει μερικές κορυφαίες επιλογές για να χαρείτε το καλοκαίρι, τον ήλιο και τη θάλασσα με λαμπερή και προστατευμένη επιδερμίδα!

  • Ματ αντηλιακή κρέμα προσώπου, Sun Screen Color Velvet Face SPF50, FREZYDERM
s3.gy.digital_pharmaworld_gr_uploads_asset_data_5947_FREZYDERM_Sun_Screen_Color_Velvet_Face_Cream_SPF50_50ml__.jpg

Μια πρωτοποριακή έγχρωμη αντηλιακή κρέμα προσώπου με μοναδική καλλυντική συμπεριφορά που δημιουργεί την αίσθηση ενός αόρατου «δεύτερου δέρματος». Αφήνει βελούδινη αίσθηση και ματ όψη στην επιδερμίδα για έως 6 ώρες, ενώ προλαμβάνει τα σημάδια της φωτογήρανσης και προστατεύει από δυσχρωμίες που δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο.

Βρείτε το εδώ.

  • Capital Soleil Anti Dark Spot Tinted Care SPF50+, VICHY

Η αντηλιακή κρέμα προσώπου της Vichy διαθέτει καινοτόμα δράση 3 σε 1 κατά των κηλίδων, κάλυψη, επανόρθωση & πρόληψη. Παράλληλα προσφέρει πολύ υψηλή κάλυψη από την UVB/UVA ακτινοβολία, ενδυναμώνει, αναζωογονεί και καταπραΰνει την επιδερμίδα.

Βρείτε το εδώ.

  • Β-Protect Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου με Χρώμα SPF50+, AVENE

Η Β-Protect SPF 50+ αποκαλύπτει μια ξεχωριστή, εξελίσσιμη υφή. Πριν την εφαρμογή δεν έχει χρώμα και στη συνέχεια μεταμορφώνεται κατά την επαφή με το δέρμα. Εμπλουτισμένη με πυρίτιο νέας γενιάς, επωφελείται της καινοτομίας "αίσθηση γυμνού δέρματος" με τελείωμα σχεδόν αόρατο και επιδερμίδα που είναι απαλή, φωτεινή και προστατευμένη.

Βρείτε το εδώ.

  • Anthelios UVMUNE 400 Tinted Fluid SPF50+, LA ROCHE-POSAY

Το Anthelios Invisible Tinted Fluid SPF50+ της La Roche-Posay παρέχει υψηλή προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου ακόμα και στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες ενώ είναι εξαιρετικά λεπτόρευστο και ανθεκτικό στο νερό.

Βρείτε το εδώ.

  • Capital Soleil UV-Age Daily Tinted λεπτόρευστο Αντηλιακό Προσώπου κατά της φωτογήρανσης με χρώμα SPF50, VICHY

Το UV-Age Daily είναι ένα αντηλιακό προσώπου με λεπτόρρευστη υφή που προσφέρει προηγμένη προστασία από τη UVA & UVB ακτινοβολία, ενώ ταυτόχρονα δρα ενάντια στα υπάρχοντα σημάδια φωτογήρανσης (ρυτίδες και καφέ κηλίδες). Αν βρίσκεστε σε οποιοδήποτε στάδιο του κύκλου της εμμηνόπαυσης, σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε.

Βρείτε το εδώ.

  • Red Grape Tinted Daily Sunscreen Face Cream Antiageing & Antispot SPF50, KORRES

Η εμβληματική αντηλιακή κρέμα από τον Korres, ενισχυμένη με ένα καινοτόμο δραστικό συνδυασμό από βλαστοκύτταρα κόκκινου σταφυλιού και ένα μίγμα βιταμινών, βοηθά στη μείωση της εμφάνισης ρυτίδων και πανάδων. Ταυτόχρονα, χαρίζει λάμψη και ομοιόμορφο τόνο στην ώριμη επιδερμίδα.

Βρείτε το εδώ.

  • Yoghurt Tinted Sunscreen Face Cream Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου με Χρώμα SPF50, KORRES

Ενισχυμένη με ελληνικό γιαούρτι, μία δραστική ουσία που προέρχεται από προϊόν ζύμωσης του φασκόμηλου και πανθενόλη, αυτή η αντηλιακή κρέμα με χρώμα της KORRES θα σας προσφέρει την προστασία και την ελαφριά κάλυψη που επιθυμείτε το καλοκαίρι.

Βρείτε το εδώ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις