Αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα ταρανδάκια είναι εύκολα, γρήγορα και φτιάχνονται με μόνο 3 βασικά υλικά. Η διαδικασία της διακόσμησης θα ενθουσιάσει τα παιδιά και θα «αναγκάσει» τους μεγάλους να επιστρέψουν στα παιδικά τους χρόνια.

Στην πραγματικότητα τη συγκεκριμένη ζύμη τη χρησιμοποιούμε και για να φτιάξουμε κουραμπιέδες βουτύρου. Πρόκειται για μια πολύ αφράτη, μαλακή αλλά και τραγανή ζύμη αφού ψηθεί.

Μπισκότα ταρανδάκια χριστουγεννιάτικα με μόνο 3 βασικά υλικά

Υλικά για 30 – 40 μπισκότα:

  • 250 γρ βούτυρο αγελαδινό
  • 70 γρ ζάχαρη άχνη
  • 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως και λίγο παραπάνω)
  • Μερικές σταγόνες από εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 σφηνάκι λικέρ amaretto (ή κονιάκ)

Για τη διακόσμηση:

  • Σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
  • Κόκκινα κουφετάκια για τις μύτες
  • Λίγη λευκή σοκολάτα κουβερτούρα για να κολλήσει η μύτη στο μπισκότο

Εκτέλεση διακόσμηση:

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε στη μεγάλη ταχύτητα για τουλάχιστον 5 λεπτά. Θέλουμε να αποκτήσουμε ένα μίγμα απαλό και αφράτο σαν κρέμα
  • Στο τέλος προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το λικέρ ή το κονιάκ και χτυπάμε λίγο ακόμα
  • Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι κοσκινισμένο με αργές κινήσεις μέχρι να έχουμε μια μαλακή βουτυρένια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
  • Αφήνουμε τη ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη
  • Πάνω στον πάγκο της κουζίνας αλευρώνουμε ελαφρώς και πατάμε τη ζύμη αργά με έναν πλάστη μέχρι να ανοιχτεί σε παχύ φύλο ύψους περίπου μισού εκατοστού
  • Με στρογγυλό κουπάτ κόβουμε κυκλικά σχήματα και τοποθετούμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15 – 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα
  • Μόλις τα βγάλουμε αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ξεκινάμε τη διαδικασία της διακόσμησης
  • Σε μπεν μαρί (μεταλλικό σκεύος μέσα σε άλλο μεταλλικό σκεύος που έχει μέσα ζεστό νερό) λιώνουμε την κουβερτούρα αφού την έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και την αφήνουμε στην άκρη
  • Κάνουμε ακριβώς το ίδιο με τη λευκή σοκολάτα
  • Παίρνουμε το κάθε μπισκότο και με μια σύριγγα ζαχαροπλαστικής (εναλλακτικά με μια οδοντογλυφίδα) ζωγραφίζουμε τα κέρατα και τα μάτια
  • Κολλάμε το κόκκινο κουφέτο - μύτη βάζοντας στη βάση του μικρή ποσότητα από τη λευκή σοκολάτα
  • Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με λίγο από ζάχαρη άχνη
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις