Αυτά τα μαλακά και αφράτα μπισκότα, τα γνωστά σε όλους μας soft cookies με ολόκληρα κομματάκια σοκολάτας σε έντονο άρωμα φράουλας, είναι σκέτος πειρασμός για όσους αγαπάνε αυτό το συνδυασμό γεύσεων.

Μια εύκολη συνταγή που υπογράφει την επιτυχία μόνο αν τηρηθεί με ευλάβεια ο χρόνος που θα χτυπηθεί το βούτυρο στο μίξερ και φυσικά ο χρόνος ψησίματος. Αυτά τα δύο θα καθορίσουν πόσο σκληρά ή μαλακά θα γίνουν τα cookies μας.

Υλικά για 30 περίπου μεγάλα cookies:

  • 180 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 70 γρ ζάχαρη άχνη
  • 450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ κακάο
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ. γ. σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 120 γρ σοκολάτα σε γεύση φράουλας (υπάρχει στα ράφια των σούπερ μάρκετ)

Πως φτιάχνουμε τα cookies:

  • Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και αφήνουμε στην άκρη
  • Στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε για 12 τουλάχιστον λεπτά το βούτυρο με την κρυσταλλική και την άχνη ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη και λευκή κρέμα
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά στο μίγμα και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν όλα μας τα υλικά
  • Προσθέτουμε τη σόδα, τη βανίλια και το αλάτι και κλείνουμε το μίξερ
  • Με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε στο μίγμα το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο και τη σοκολάτα (αν η σοκολάτα είναι σε μεγάλα κομμάτια τότε την κόβουμε σε μικρότερα)
  • Πλάθουμε τα μπισκότα μας σε κυλίνδρους και τοποθετούμε αραιά σε ταψί της κουζίνας με στρωμένη λαδόκολλα
  • Ψήνουμε σε ζεσταμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, αυστηρά για 12 λεπτά. Κάθε λεπτό που περνάει πέρα από αυτό το χρόνο, κάνει τα μπισκότα μας πιο σκληρά. Αν όμως τα προτιμάμε πιο τραγανά, τότε ψήνουμε για 15 λεπτά ή περισσότερο προσέχοντας να μη μας καούν

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις