Γράφει η Αντωνία Μπούζα*

Με τη συμπλήρωση 17 μηνών στη Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με ενδιαφέρον είδαμε πως επιχειρήθηκε εν μία νυκτί, η «αφύπνιση» των συνεργατών του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Ατύχησαν όμως …διότι τα νεύρα, δεν είναι καλός σύμμαχος στην πολιτική.
Έτσι μετά τη λύση του…. εμπάργκο που τους είχε επιβάλλει ο κ. Νίκας, εξέδωσε δελτίο τύπου και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, σχετικά με ερωτήματά μου για διάφορα έργα ΕΣΠΑ, οδικά, αντιπλημμυρικά, αθλητικά κλπ, χωρίς όμως να δίνει τα στοιχεία που του ζητήθηκαν. Απάντησε με αοριστίες, αιχμές, καρφιά, αλλά και πολλά…. ορθογραφικά και συντακτικά λάθη!
Δεν σας ρωτήσαμε κ. Αναστασόπουλε πόσες φωτογραφίες έχετε αποστείλει αυτούς τους 17 μήνες ως δελτία τύπου του …ανύπαρκτου έργου σας, αλλά γιατί απεντάσσετε ώριμα έργα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, γιατί μειώνετε τον προϋπολογισμό τους, γιατί καθυστερείτε τα ήδη δημοπρατημένα από τη δική μας θητεία έργα, γιατί μεθοδεύετε την οικειοποίησή τους, γιατί καθυστερείτε τους καθαρισμούς χειμάρρων, ρεμάτων και ποταμών, γιατί διαταράσσετε αναίτια τον κλάδο της ελαιοκομίας, γιατί δεν λειτουργείτε με δημοκρατικότητα, γιατί μας συκοφαντείτε στα χωριά που επισκέπτεστε και γιατί υιοθετείτε την αυταρχικότητα του επικεφαλής σας, στην άσκηση των καθηκόντων σας.
Πράγματι οι πολίτες που εμφορούνται από τις ιδέες της φιλελεύθερης παράταξης ψήφισαν τον κ.Νίκα, μόνο όμως επειδή το ζήτησε εμφατικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι γιατί πείστηκαν από τις ύβρεις και τις συκοφαντίες τις δικές σας, οι οποίες όσο περνάει ο χρόνος, αποδεικνύεται πως ήταν «πέτσινες» .
Ναι, σας έδωσαν μεγαλόθυμα οι πολίτες την έμμισθη θέση , όχι για να τους εμπαίζετε, αλλά για να δουλέψετε και να αφήσετε έργο .
Βιαστήκατε να παρουσιάσετε ως δική σας δουλειά, τα έργα που με κόπο και συλλογική δουλειά ολοκληρώθηκαν, μελετήθηκαν, πληρώθηκαν οι μελέτες, εντάχθηκαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα και δημοπρατήθηκαν από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή .
Σας ζήτησα να καταθέσετε στοιχεία με ημερομηνίες ψήφισης στα συλλογικά όργανα, με αναφορές στην ανάθεση και πληρωμή των μελετών και στοιχεία, για όλο το φάσμα της προετοιμασίας των έργων που παλεύετε με νύχια και με δόντια να οικειοποιηθείτε. Φυσικά δεν μπορέσατε να βρείτε στοιχεία που να συνηγορούν στην απρέπειά σας. Ένα όμως είναι σίγουρο με την τακτική σας.
Ο τόπος θα μείνει αυτήν τη στείρα 4ετία, μόνο με τα έργα που άφησε ενεργά η παράταξη Τατούλη, μιας και δεν πρόκειται με τις παλινωδίες και την ανεπάρκεια της Περιφερειακής σας Διοίκησης, να αφήσετε κάτι στον τόπο.
Σας προτρέπω, αντί να γεμίζετε με οθόνες τα διοικητήρια, αντί να σπαταλάτε πόρους σε ανώφελες δαπάνες με απ΄ ευθείας αναθέσεις σε χλιδή και δημοσιότητα, ας δουλέψετε και λειτουργήσετε δημοκρατικά και μόνο προς όφελος των πολιτών, διότι η Περιφέρεια δεν είναι σπίτι σας, ούτε μαγαζάκι σας και φυσικά σεβαστείτε και μην εκθέτετε και διχάζετε άλλο τη Νέα Δημοκρατία και τον κόσμο της, που μόχθησαν να σας εξασφαλίσουν αντιμισθία και θέση στη Διοίκηση.

(*) Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, Υπεύθυνη Μεσσηνίας Νέας Πελοποννήσου, πρώην αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr