Τα έργα είναι μόνο των πολιτών και της κοινωνίας, αλλά ΠΟΤΕ των …….. πολιτικών «κλεπταποδόχων»

Γράφει η Αντωνία Μπούζα*

Η υπογραφή της έναρξης της σύμβασης για το ΣΔΙΤ απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, καθαρά έργο της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη, έφερε πολλές αποκαλύψεις για τις κάθε λογής ετερόκλητες δυνάμεις που πολεμούσαν σθεναρά το συγκεκριμένο έργο.

Δυνάμεις πολιτικές, αυτοδιοικητικές, μιντιακές και πολλές άλλες υπόγειων συμφερόντων.

Πασχίζουν να φανούν τιμητές και ανησυχούντες για το περιβάλλον, οι πολέμιοι...οι "ριψάσπιδες" , οι "Νενέκοι" ... οι "σαλταδόροι".

Πασχίζουν με πρωτοφανές μένος να σπιλώσουν έντιμους, ικανούς και οραματιστές πολιτικούς, διότι τρέμουν τη σύγκριση μαζί τους.

Ποιοί;

Κυρίως οι σύγχρονοι "Εφιάλτες" που δεν ορρωδούν μπροστά στον προσωπικό τους στόχο και φυσικά δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη πουθενά, όσο και να έχουν σπουδάσει κυριολεκτικά την τέχνη της οσφυοκαμψίας.

Λέγεται, πως μία φορά προδότης πάντα προδότης ....μια φορά αποστάτης, πάντα αποστάτης.

Ακολουθούν στη συνέχεια, οι αχόρταγοι καναλάρχες που απομυζούν χρόνια το δημόσιο βίο, με την παρασιτική τους παρουσία και εμπλοκή στα δημόσια πράγματα και φυσικά, έπονται οι ... εμμονικοί που επειδή έχασαν μια καρέκλα το 2014.... συμμάχησαν με κάθε κατακαημένο που πίστευαν πως θα έκανε κακό στον άλλοτε μέντορά τους.

Τι κατάφεραν;

Να αυτογελιοποιούνται με τη στάση τους, αφού συμμάχησαν με ιδεολογικούς τους αντιπάλους, προκειμένου να πλήξουν το ....απωθημένο τους !

Αυτά τα τραγελαφικά και τον ....κλαυσίγελο που εσχάτως ανακάλυψαν κάποιοι ...."σπουδαίοι", συμβαίνουν σήμερα στην Πελοπόννησο.

Ο νέος Περιφερειάρχης, πασχίζει ο ταλαίπωρος, έρμαιο των μνησικακιών και των εμφανών απωθημένων του, να δείξει πολιτικό ανάστημα, να δείξει ικανότητα, να δείξει υπερβάλλοντα παραγοντισμό ...

Αλλά δυστυχώς, οι συγκρίσεις με τον πολιτικό του αντίπαλο στην Πελοπόννησο τον ισοπεδώνουν.

Μάλιστα μιλάει και με τον.....Κυριάκο όπως αναιδώς λέει παντού, δημόσια και ιδιωτικά....δεν το ξέρετε;

Αλλά φευ.....γελάνε και οι πέτρες πλέον ....ενώ του γυρίζουν την πλάτη, όσοι μαθαίνουν τώρα τις πρακτικές και το χαρακτήρα του .

Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλον τον καιρό, αλλά όχι όλους όλον τον καιρό, είχε πει ο Αβραάμ Λίνκολν και πόσο δίκιο είχε..!!

Η θνησιγενής ομάδα της νέας Περιφερειακής Αρχής, θα μείνει στην αυτοδιοικητική ιστορία για την εμπάθεια και λασπολογία, ενώ οι .......πολύχρωμοι σύμμαχοί της, που απαρτίζουν και την ...αλλόκοτη παρέα, θα μείνουν στην ιστορία λόγω των εμμονών προς τον πρώην, αλλά και για το ....ξεφτίλισμα των πολιτικών κομμάτων που τους στήριξαν.

Μισθοδοτούμενοι έγιναν κάποιοι, ενώ τρέχουν για κρυφά πάρε-δώσε, οι εξ´ αριστερών, αφήνοντας τη φαντασία να καλπάζει...

Με αυτήν την κατάσταση δυστυχώς πορεύεται η Πελοπόννησος και με συνεχή καημό των νυν διοικούντων να οικειοποιηθούν με κάθε τρόπο τα έργα και τον κόπο των άλλων, ενώ οι ......μεγάλοι δημοσιογραφικοί αναλυτές, τρέχουν να μας πείσουν πως με το νέο εκλογικό νόμο ευνοούνται οι νυν διοικούντες , επειδή λένε ....τα ψηφοδέλτια θα κλείσουν...Ιούνιο και οι εκλογές θα γίνουν, Οκτώβριο.

Για να μην αγωνιούν, τα ψηφοδέλτια για τα οποία ...ήδη τρέμουν, έχουν από τώρα σχεδόν σχηματοποιηθεί ...

Η επιστροφή του ανθρώπου που συκοφάντησαν, τους ξυπνάει τη νύχτα και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να συνεχίσουν και να εντείνουν το ψέμα, τη σπίλωση, την υποτίμηση και την απαξίωση των συνεργατών του, με φράσεις όπως.....θίασος, κουφάρια, κουστωδία, ανεκδιήγητη παρέα κ.α, με τα οποία ...στολίζουν κάθε τρεις και λίγο τους αιρετούς της παράταξης της πρώην Περιφερειακής Αρχής Τατούλη, ενώ πολεμούν συνεχώς, με τα όπλα που ξέρουν να χειρίζονται καλά, δηλαδή....τα ψέματα και τη λάσπη.

Στις ύβρεις και την υποτίμηση βέβαια των αιρετών γυναικών της παράταξης του πρώην, κρατούνται τα σκήπτρα...

Η απόφαση δε, του Περιφ. Συμβουλίου Πελοποννήσου, περί καταδίκης της σεξιστικής συμπεριφοράς του υπερφιλόδοξου βουλευτή, τον κάνει να ξυπνάει τα βράδια ...μήπως πάρει διαστάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο η απόφαση αυτή, ενώ οι σπουδαίοι καναλάρχες με τους οποίους κάποιοι επιλέγουν να πορεύονται και να συναλλάσσονται, επιλέγουν στις ….περισπούδαστες πολιτικές τους αναλύσεις, πρακτικές και λεξιλόγιο της νύχτας, στην οποία ανήκουν ...

Αν δεν σταματήσει κάποιος τον πολιτικό κατήφορο στην Πελοπόννησο και στη Μεσσηνία και δεν γίνει αντιληπτό πως η εμπλοκή στα κοινά, δεν μπορεί να είναι επάγγελμα για κάθε ανεπαρκή να εργαστεί, τότε οι εξελίξεις θα είναι τραγικές.

Όσο για την κυβερνώσα παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει και των κρίσιμων Εθνικών εκλογών, πρέπει να διασώσει την εικόνα της από την ταύτιση με πρόσωπα και συμπεριφορές που προκαλούν, να απομονώσει όσους την εκμεταλλεύονται , την χρησιμοποιούν και της κάνουν ανεπανόρθωτο κακό, στρεφόμενη επιτέλους στην κοινωνία και στο υγιές της κομμάτι, που απορεί, αναμένει πρωτοβουλίες και με όσα βλέπει, απογοητεύεται.-

(*) Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, Υπεύθυνη Μεσσηνίας Νέας Πελοποννήσου, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr