Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Όσο η διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της Κυβέρνησης γίνεται χαώδης και ασυνάρτητη, τόσο θα …αυξάνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όσο περισσότερο το ‘’σύστημα’’ Μητσοτάκη θα δυσκολεύεται να δικαιολογήσει τις αντιφάσεις του, τόσο θα καταφεύγει σε καψόνια και αστυνομικές ενέργειες απέναντι στον Λαό. Όσο περισσότεροι πολίτες θα πλήττονται από την Κυβερνητική πολιτική, τόσο τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις θα ανεβαίνουν. Τόσο τα ΜΜΕ θα γίνονται ασύδοτα. Όσο ο ανέμελος Κυριάκος ταξιδεύει στην Ικαρία για να εποπτεύσει στους εμβολιασμούς, τόσο πιο δημοφιλής και …επικρατέστερος Πρωθυπουργός θα γίνεται.

Όσο ο κόσμος δεν θα αντιλαμβάνεται ότι για τα βάσανά του, ‘’η Κυβέρνηση δεν τα κάνει όλα καλά και κάτι φταίει’’, άλλο τόσο και περισσότερο η Αντιπολίτευση πρέπει να αντιληφθεί ότι και αυτή ‘’δεν τα κάνει όλα καλά και επίσης κάτι φταίει’’. Η δυσαρέσκεια των πολιτών διογκώνεται. Ο κόσμος κουράστηκε. Έγινε περισσότερο υποψιασμένος, κυνικός θα λέγαμε. Το μόνο που τον ενδιαφέρει πλέον είναι να ηρεμίσει και να ακούσει ένα αφήγημα, μία πολιτική η οποία να του εξασφαλίζει μια ζωή με ασφάλεια, μέσα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον δικαιοσύνης. Να βγει επιτέλους οριστικά η Χώρα από την κρίση και να εισέλθει σε μια περίοδο ανάπτυξης και ευημερίας.

Ο κόσμος χρειάζεται από την Αντιπολίτευση ένα μεστό λόγο που να τον αφορά. Ένα συνεκτικό και δεσμευτικό Πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης, όχι περισσότερο από μία (1) σελίδα. Με πέντε (5) εναλλακτικές, ρεαλιστικές και κατανοητές πολιτικές προτάσεις. Για την εργασία, το εισόδημα, τις επιχειρήσεις, την παιδεία, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τις δημοκρατικές κατακτήσεις του. Διατυπωμένο με λυτρωτικό τρόπο, από νέα, άφθαρτα πρόσωπα, εγγυημένης αποτελεσματικότητας και ήθους. Όχι κατά ανάγκη βγαλμένα μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα. Ο τίτλος του βουλευτή ή του μέλους μίας ΚΕ είναι από μόνος του αρκετός για το εγώ τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, διεκδικητής της λαϊκής εντολής για μία προοδευτική διακυβέρνηση και προκειμένου να εξασφαλίσει την κοινωνική πλειοψηφία και αυτοδυναμία στις εκλογές, έχει την ευθύνη να αναδείξει με ευκρίνεια αυτήν την πολιτική στρατηγική διεξόδου της Χώρας από την κρίση και την ανακούφιση των πολιτών.

Προς την κατεύθυνση αυτή προέτρεψε μάλιστα όλες τις ‘’τάσεις’’ του κόμματός του να ασχοληθούν για την συμπόρευση και την διεύρυνση μέσα στους κοινωνικούς χώρους. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο συνδικαλιστικό, φοιτητικό και αγροτικό κίνημα, προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη γείωση μέσα στην κοινωνία. Εγκαινίασε επίσης και ένα κύκλο προσωπικών επαφών με καταξιωμένα κοινωνικά στελέχη, επιστήμονες και καλλιτέχνες που διαθέτουν μεγάλη απήχηση μέσα στους χώρους αυτούς.

Η επόμενη μεγάλη και κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση δεν θα γίνει ανάμεσα στην ‘’Αριστερά’’ και την ‘’Δεξιά’’. Θα γίνει ανάμεσα στην ‘’δημοκρατία και πρόοδο’’ και την ‘’συντήρηση και αυταρχισμός’’. Ανάμεσα στους ‘’ικανούς’’ και τους ‘’ανίκανους’’. Ανάμεσα σε αυτούς που μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση, όπως έκαναν με τα Μνημόνια, και σε αυτούς που μας βυθίζουν κάθε φορά που κυβερνούν βαθιά σε αυτήν. Η επόμενη μεγάλη και κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση θα γίνει ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με ότι αυτό σημαίνει.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr