Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Ο άνθρωπος, δεν τον λέει καντάρι. Είναι επικίνδυνος. Καθώς κατρακυλάει στις δημοσκοπήσεις, ταυτόχρονα παραπαίει πολιτικά. Για τον Πρωθυπουργό μας λέμε, τον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος κατάντησε να είναι ο ορισμός της «διαστροφής». Μόλις σήμερα στη Βουλή στρεφόμενος προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση τους κάλεσε να …ψηφίζουν τα Νομοσχέδια της Κυβέρνησης. Διαφορετικά, τους κατηγόρησε, ότι με …το κλίμα τοξικότητας που καλλιεργούν (!), υπονομεύουν την ίδια την Δημοκρατία. Τους απείλησε μάλιστα με ένα … «μακελειό χυδαιότητας» που θα ακολουθήσει.

Ποιος; Αυτός που έχει ξεσκίσει κάθε έννοια Δημοκρατίας. Ο γιός του «εφιάλτη» της Δημοκρατίας. Αυτός ο ίδιος που στο άκουσμα και μόνο της λέξης «Μητσοτάκης», ο Λαός ή τουλάχιστον οι παλαιότεροι από εμάς που γνωρίζαμε, έπρεπε να πούμε αμέσως από το 2019 ένα μεγάλο Όχι. Αυτό το Όχι στο πρόσωπό του, που ακούγεται τώρα, τρία χρόνια μετά.

Μόλις προχθές απάντησε ως εξής, στον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κύριο Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Γιάννης Οικονόμου για όσα η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός τάχα …αντιμάχονται. Καλά, αυτός ο τυπάκος για τον οποίο έχουμε ξαναγράψει, αυτός ο «επαγγελματίας ψεύτης» θα μείνει στην πολιτική ιστορία του τόπου ως ο πιο χυδαίος και αναιδής κυβερνητικός εκπρόσωπος που έχει περάσει από την Μεταπολίτευση και μετά.

Ας δούμε όμως κατά λέξη τι δήλωσε ο κύριος Οικονόμου.

«Ο κ. Τσίπρας είναι αμετανόητος λαϊκιστής, συκοφάντης και ψεύτης που χρησιμοποιεί μυθεύματα για να πνίξει στην τοξικότητα την πατρίδα μας». Ο Τσίπρας όμως προσωπικά δεν έχει κάνει ποτέ καμία απολύτως αιχμηρή πολιτική δήλωση. Όλα βασίστηκαν σε μία άστοχη και ακραία τοποθέτηση ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για την Υπουργό Παιδείας κατά την ψήφιση του Ν/Σ στην Βουλή. Η οποία μάλιστα τοποθέτηση αποσύρθηκε πάραυτα, συνοδευόμενη μετά πολλής συγνώμης. Είναι σαν αυτό που λέμε … «ναι αλλά ο Πολάκης καπνίζει».

Ας δούμε όμως τώρα τι ειπώθηκε την ίδια στιγμή δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μίλησε μέσα στην Ελληνική Βουλή για «τσογλάνια» και «τσογλανοποίηση» της πολιτικής ζωής του τόπου. Προκαλώντας ή επιδιώκοντας να προκαλέσει με αυτή την κτηνώδη έκφραση τους πολιτικούς του αντιπάλους. Επιχειρώντας να συνδέσει με αήθη τρόπο την εμπρηστική επίθεση στον Ρ/Σ Real, με την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Κλείνοντας το μάτι ταυτόχρονα στην Άκρο-Δεξιά.

Την ίδια στιγμή, ας δούμε τι ειπώθηκε μέσα στην Ελληνική Βουλή από τον αρμόδιο Υφυπουργό επί της Παιδείας, άκρο-Δεξιό στέλεχος και ιδρυτικό μέλος του «Δικτύου 21», κύριο Συρίγο σχετικά με την μεγαλύτερη διαχρονικά στρατηγική ήττα της Δεξιάς, την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο κύριος Συρίγος λοιπόν, ο ανιστόρητος Καθηγητής κύριος Συρίγος, ισχυρίστηκε ότι «δεν υπήρξε εσωτερική αντίσταση του Λαού στο Χουντικό καθεστώς» και ότι οι αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, έκαναν … «αντίσταση στις ταβέρνες». Επιχείρησε μάλιστα να διαγράψει εντελώς από την συλλογική ιστορική μνήμη του Λαού την αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, επικαλούμενος πως αυτή ήταν ένας Μεταπολιτευτικός … «μύθος».

Η δική μας πολιτική απάντηση στην λέξη που ξεστόμισε ο Πρωθυπουργός της Χώρας είναι πως, αυτή η λέξη αντιστοιχεί σε όσα «γαλάζια» στελέχη της Κυβέρνησης, κάνουν «Απευθείας Αναθέσεις έργων» ρεμούλας ή σε όσα από αυτά κάνουν κατασχέσεις σπιτιών, υφαρπάζοντας το βιός των Ελλήνων που δεν έχουν να πληρώσουν.

Η δική μας πολιτική απάντηση στον άκρο-Δεξιό κύριο Συρίγο είναι πως το Πολυτεχνείο υπήρξε, το Πολυτεχνείο ζει και μας οδηγεί. Θα αποτελεί πάντα ένα πολιτικό ορόσημο της Μεταπολίτευσης, το οποίο γαλούχησε ήδη δύο γενιές πολιτών στις δημοκρατικές και αγωνιστικές κατακτήσεις τους. Και θα συνεχίσει να το κάνει.

Όσο για την συμπληρωματική ερμηνεία μίας άλλη «άριστης» επίσης Υφυπουργού Παιδείας για τους «ψυχικά νοσούντες της Αριστεράς», η δική μας πολιτική απάντηση είναι ότι, εμείς και οι ιδέες του Πολυτεχνείου θα εξακολουθούμε να αποτελούμε αυτό που διαρκώς θα …σας τρομάζει. Διότι εμείς είμαστε με τους «μέσα» στο Πολυτεχνείο, ενώ εσείς είστε με τους «απέξω».

Όμως αυτός που δεν τοποθετήθηκε καθόλου διχαστικά, με την ηγετική προσωπικότητα και το λαϊκό ένστικτο που διαθέτει, ήταν ο επόμενος Πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας. Μίλησε θεσμικά και δεν ακολούθησε την τοξικότητα του «εκτσογλανισμού» όταν προκλήθηκε. Διευκρίνισε απλώς ότι «το γάντι του διχασμού εμείς δεν θα το σηκώσουμε». Αρνούμενος να πέσει στην παγίδα της τεχνητής πόλωσης που επιδιώκει η διολισθαίνουσα ΝΔ προς τους Άκρο-Δεξιούς απογόνους των Χουντικών, τους οποίους γλυκοκοιτάζει εκλογικά μήπως και την σώσουν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr