Γράφει ο Γιώργος Πουλοκέφαλος

«Τα είχαμε χύμα μας ήρθαν και τσουβαλάτα» λέει ο θυμόσοφος λαός μας ! Αυτό επακριβώς ταιριάζει στην πρόσφατη απόφαση του προέδρου της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας κ. Βασιλειάδη και στην συνακόλουθη επιστολή του που μας απέστειλε για να μας δικαιολογήσει γιατί ακριβώς αποκλείστηκε η πόλη της Σπάρτης, από την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 !

Θα μας μείνει «αλησμόνητη» λέει σκωπτικά προφανώς η αντίστοιχη λαμπαδηδρομία του Τόκυο 2020 υπονοώντας την πορεία εκείνης της φλόγας που λόγω των τραγικών γεγονότων της Σπάρτης ακυρώθηκε και διακόπηκε η λαμπαδηδρομία και έφτασε οδικώς από τη Σπάρτη στο Παναθηναικό στάδιο στην Αθήνα !

Τότε που ο Δήμαρχος της πόλης μας θέλοντας να «ξεπεράσει τον εαυτό του» κάλεσε τον γνωστό ηθοποιό του « this is Sparta» Τζέραρντ Μπάτλερ για να γίνει το γνωστό σόου !

Τότε που στην κυριολεξία θέριζε η πανδημία ο δικός μας ταγός, θεώρησε ότι πρέπει να μαζευτεί όλη η Σπάρτη για να δει από κοντά το μαγνήτη ηθοποιό που έφερε από το Αμέρικα, χωρίς τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις υγειονομικές οδηγίες της πολιτείας για απαγόρευση συναθροίσεων !

Μετά από αυτό το σόου διεκόπη άδοξα και λογικά και η λαμπαδηδρομία !

Και σήμερα ένας παράγων της Φλόγας μας εγκαλεί και μας επιβάλλει ποινή !

Για αυτό λοιπόν και έμεινε «αλησμόνητο» εκείνο το πέρασμα της Φλόγας από την πόλη της Σπάρτης από τον κ. Βασιλειάδη και τους λοιπούς «Αθάνατους» και για αυτό σήμερα την τιμωρεί και την εξαιρεί από την διαδρομή του Παρίσι 2024!

Το κρίσιμο ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι αν έχει το δικαίωμα ένας υπεύθυνος της Λαμπαδηδρομίας να λοιδορεί μια τοπική κοινωνία και ταυτόχρονα να την τιμωρεί επειδή ο Δήμαρχος της δεν έπραξε τα δέοντα σε παρελθόντα χρόνο! Όταν μάλιστα είναι γνωστό το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα που «μίλησε» η ίδια αυτή τοπική κοινωνία και απεφάνθη δεόντως !

Μπορεί πραγματικά ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας να προσβάλει με τέτοιο ανήκειο τρόπο μια τοπική κοινωνία ;

Mια πόλη με τέτοιο ιστορικό αποτύπωμα, γνωστή ανά την Υφήλιο, με τεράστια συνεισφορά στο αρχαιολογικό και πολιτιστικό μας απόθεμα, τιμωρείτε !

Αν δεν περάσει η Φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων από τη Σπάρτη κ. Βασιλειάδη από που θα περάσει ! Από την Κολοπετινίτσα ;

Με την προσμονή ότι θα επανορθώσει αυτή την απρέπεια για την πόλη μας τη Σπάρτη ο κ. Βασιλειάδης , αναμένουμε ως τοπική κοινωνία! Διαφορετικά να το πράξει αυτό η Πολιτεία !

Σε κάθε άλλη περίπτωση έχουμε τα κότσια όλοι εμείς, να βγούμε στους δρόμους ; Να ένα ακόμη κρίσιμο ερώτημα !!!

Εάν είναι να αντιδράσουμε όπως αντιδράσαμε το 2018 για τη Νοσηλευτική , αφήστε το πατριώτες και θεσμικοί μας εκπρόσωποι! Δεν χρειάζεται , περισσεύει !!!

Οι κινητοποιήσεις θέλουν συνειδητοποιημένους και ενεργούς πολίτες και επάξιους μπροστάρηδες !!!

Σε κατακλείδα, εμείς οι «κοινοί θνητοί» της Σπάρτης απαιτούμε από τους «Αθανάτους» της ΕΟΕ να αποκαταστήσουν την νομιμότητα εδώ και τώρα!!!

(*) Περιφερειακός Σύμβουλος Λακωνίας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr