ΣΠΑΡΤΗ. Η κρέπα μια πολύ λεπτή τηγανίτα φτιαγμένη συνήθως από χυλό σιτάλευρου προέρχεται από τη γαλλική crêpe που με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινική crispa. Διαδεδομένη σε όλη τη Γαλλία όπου θεωρείται εθνικό έδεσμα. Στη Βρεττάνη η κρέπα συνοδεύεται παραδοσιακά με μηλίτη. Οι κρέπες σερβίρονται με πολλών ειδών γέμιση, από την πιο απλή που είναι ζάχαρη μέχρι ποικίλους συνδυασμούς υλικών.

Στη Σπάρτη η κρέπα απογειώνεται στο Mr Donut, στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Τα βασικά συστατικά της ζύμης τους είναι: αλεύρι, αυγά, γάλα, βούτυρο και λίγο αλάτι. Υπάρχουν δύο τύποι κρέπας, οι γλυκιές και οι αλμυρές.

Γλυκιά ή αλμυρή η παρασκευή της είναι μια σύντομη μεν αλλά σύνθετη διαδικασία που απαιτεί την κατάλληλη ποιότητα, ποσότητα και τέχνη στο ψήσιμο.

Επιλέξτε τις αλμυρές κρέπες του Mr Donut με υλικά όπως ζαμπόν, μπέικον, κοτόπουλο, γαλοπούλα, τόνο, ομελέτα, φέτα, philadelhia κ.α.

Aν προτιμάς τις γλυκές επίλεξε υλικά όπως σοκολάτα, μαύρη η λευκή, μπισκότο, μπανάνα,, ξηρούς καρπούς, κρέμα μπουγάτσας, μαρμελάδες κ.α.

Delivery