ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Η οργάνωση των παρεμβάσεων στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση οδού Αναγνωσταρά» που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου (ΣΒΑΑ), συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη, στελεχών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.

Στο πλαίσιο του έργου, θα ξεκινήσει πρόδρομα τις επόμενες ημέρες και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, η παρέμβαση της ΔΕΗ για την υπογειοποίηση του δικτύου και την αποξήλωση των τσιμεντένιων στύλων, ενώ παράλληλα θα γίνουν και άλλες εργασίες που θα αναβαθμίζουν το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της ΔΕΗ, ή παράλληλα και όπου κρίνεται δυνατό, θα υλοποιούνται τμηματικά από τον ανάδοχο, οι προβλεπόμενες από τη μελέτη εργασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν :

1. Καθαίρεση του οδοστρώματος και άλλες χωματουργικές εργασίες

2. Την κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης, καθώς και την κατασκευή παροχών ύδρευσης και αγωγών ομβρίων

3. την κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού που θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας τύπου led,

4. την διαπλάτυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων με ταυτόχρονη δημιουργία ικανών σε μήκος εσοχών για στάθμευση οχημάτων ανάγκης, ή οχημάτων διανομής των παρακείμενων καταστημάτων, αφήνοντας έτσι καθαρό πλάτος κίνησης οχημάτων 3,20μ - πέραν του χώρου στάθμευσης - ενώ στο σημερινό οδόστρωμα, προβλέπεται να τοποθετηθούν έγχρωμοι κυβόλιθοι τσιμέντου, στην ίδια στάθμη που βρίσκεται σήμερα ο δρόμος.

5. την φύτευση δέντρων σε γραμμική διάταξη, εναλλάξ στα δύο πεζοδρόμια.

Οι εργασίες του αναδόχου θα πραγματοποιηθούν ανά τμήμα, ξεκινώντας από Βαλαωρίτου έως Νικηταρά και έπειτα από Νικηταρά έως 23ης Μαρτίου και σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις και το χρονοδιάγραμμα που έχει υποβληθεί θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου.