ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας κρατείται πλέον ο 39χρονος Ρουμάνος υπήκοος που εκδόθηκε την Πέμπτη (30/9) στην Ελλάδα, όπου έφθασε το απόγευμα από την Ολλανδία σε εκτέλεση του εκδοθέντος Διεθνούς Εντάλματος σύλληψης σε βάρος του για τη δολοφονία της 42χρονης συντρόφου του που βρέθηκε νεκρή και θαμμένη σε εμβρυακή κατάσταση στην αυλή του σπιτιού του στην Κυπαρισσία.

Αναμένεται σήμερα στις 9 το πρωί να προσαχθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για Ανθρωποκτονία με πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 39χρονος, μέσω του δικηγόρου υπεράσπισης, κ. Βασίλη Νουλέζα, θα ζητήσει 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.

Έγκλημα στην Κυπαρισσία: Η δήλωση του Ρουμάνου για την υπόθεση της Μόνικα Γκιους

«Έφυγα στην Ρουμανία λόγω της σοβαρής ασθενείας της μητέρας μου. Θα απολογηθώ για την κατηγορία που άδικα μου αποδίδεται και θα αποδείξω την αθωότητα μου. Θα απαντήσω για όλα στην Δικαιοσύνη. Θα αποδείξω την αθωότητα μου. Ότι δεν είμαι ο δράστης του φριχτού εγκλήματος αυτού. Δεν θα έφτανα ποτέ στο σημείο να σκοτώσω. Για την εξαφάνιση και θάνατο της πρώην συντρόφου μου έμαθα από την δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη. Δεν μπορώ ακόμη να το συνειδητοποιήσω. Λυπήθηκα πολύ είμαι συγκλονισμένος».

Το χρονικό της δολοφονίας της Μόνικα Γκιους στην Κυπαρισσία

Η γυναίκα που εντοπίστηκε τσιμεντωμένη σε σπίτι στην Κυπαρισσία ήταν σε εμβρυακή στάση στο πλάι και χωρίς ίχνος ρούχων ή υποδημάτων βρέθηκε στον αυτοσχέδιο τάφο που έφτιαξε ο δολοφόνος της, μόλις μισό μέτρο από το έδαφος. Τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA μετά τα δείγματα που έδωσε ο γιός της έδειξαν ότι πρόκειται για την 42χρονη Μόνικα Γκιους

Η 42χρονη εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς το Φεβρουάριο και αφού μέχρι τον Ιούνιο δεν είχε δώσει σημεία ζωής, κινητοποιήθηκαν συγγενείς της που δήλωσαν και επίσημα την εξαφάνιση.

Η γυναίκα, μητέρα 3 παιδιών, ζούσε επί 20 χρόνια στην Κυπαρισσία και τα τελευταία δύο συζούσε με έναν 39χρονο ομοεθνή της, ο οποίος όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών, αλλά και κατοίκων της πόλης, την κακοποιούσε και πολλές φορές η γυναίκα είχε καταλήξει στο νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που αποκάλυψε η Αγγελική Νικολούλη ο 39χρονος Ρουμάνος πήγε αρχές Φεβρουαρίου σε μάντρα οικοδομικών υλικών της περιοχής της Κυπαρισσίας και αγόρασε τσιμέντο και άμμο «για να χτίσει», όπως είχε πει.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις