ΜΑΝΗ. Τρεις ημεδαποί, ηλικίας 17, 19 και 28 ετών, συνελήφθησαν, το βράδυ της Πέμπτης 3/3, σε Κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και των Αστυνομικών Τμημάτων Γυθείου και Αρεόπολης.

  • Ζωοκτονία, ζωοκλοπή και «περί όπλων»

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για, τα αδικήματα της ζωοκτονίας, της ζωοκλοπής, της νομοθεσίας για τα όπλα και του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, προέκυψε ότι οι περί ων ο λόγος, δραστηριοποιούνταν στην παράνομη πώληση κρεάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Το βράδυ της Πέμπτης, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, σε συνεργασία με τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης, οι δράστες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε όχημα και να μεταφέρουν σε σακούλες τμήματα σφαγιασμένου ζώου, συνολικού βάρους 125,5 κιλών, το οποίο όπως προέκυψε ήταν βοοειδές ζώο και είχαν προβεί στη θανάτωσή του, λίγες ώρες νωρίτερα, με σκοπό την περαιτέρω εκμετάλλευση του κρέατός του.

Επιπλέον, από τη διενεργηθείσα προανάκριση, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα 14 - 23/2/2022, οι δράστες είχαν διαπράξει ακόμη 2 θανατώσεις βοοειδών ζώων, ενώ είχαν αφαιρέσει και 2 βοοειδή από περιφραγμένο αγρόκτημα ημεδαπού.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,

  • κυνηγετικό όπλο,
  • ηλεκτρική συσκευή (σεγα),
  • 2 πριόνια,
  • 4 μαχαίρια,
  • 2 ζυγαριές,
  • 3 τσιγκέλια κρεάτων,
  • 79 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • 11 συσκευασίες περιέχουσες καπνό, συνολικού βάρους 3.582gr, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Τέλος, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και μία 45χρονη αλλοδαπή, μητέρα του 17χρονου, για παραμέληση της εποπτείας του, ενώ κατασχέθηκε και όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Στον Εισαγγελέα, ολοταχώς…

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις