ΠΥΛΟΣ. Συνολικά 92 αλλοδαποί - μεταξύ των οποίων 18 γυναίκες, 30 άντρες, 31 ανήλικα αγόρια και 13 ανήλικα κορίτσια -, διασώθηκαν κατά την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (19/11), στη θαλάσσια περιοχή περί τα 55 ν. μ. δυτικά της Πύλου.

Θυμίζω πως, πρωινές ώρες, ιστιοφόρο σκάφος που βρισκόταν σε δυσχερή θέση και με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβατών, στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, εντός ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης, ζήτησε συνδρομή από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.

Σύλληψη δύο διακινητών

Κατά την προανακριτική διαδικασία που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), προέκυψε η εμπλοκή δύο αλλοδαπών διακινητών ηλικίας 59 και 25 ετών, οι οποίοι μάλιστα επέβαιναν στο σκάφος.

Οι εν λόγω συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 3386/05 (παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα), Ν.4251/14 (κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις) καθώς και του άρθρου 306 Π.Κ. (έκθεση ζωής σε κίνδυνο).

Το ιστιοφόρο απέπλευσε από τη Σμύρνη με προορισμό την Ιταλία ενώ οι μεταφερόμενοι πλήρωσαν για το μπάρκο του τρόμου το ποσό των 8.000 €!

Η Διεύθυνση Ασφάλειας - Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αξιολογεί το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν, ενώ παράλληλα διερευνάται η εμπλοκή κι άλλων συνεργατών των διακινητών καθώς και η συμμετοχή τους σε άλλες υποθέσεις διακίνησης μεταναστών στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διεθνούς κυκλώματος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις