ΣΠΑΡΤΗ. Πολίτης της Σπάρτης με γνώση και αντίληψη για τα αθλητικά πράγματα, υποχρεώνεται σε παρέμβαση μετά απ' όσα θεωρεί ότι γίνονται αλλά και δεν γίνονται γύρω από τον Αθλητισμό στον δήμο Σπάρτης.

Κύριε Δήμαρχε, κ. Δούκα

Μάλλον προσπαθείτε με μεγάλα παχιά λόγια να μας πείτε κάτι αλλά τελικά δεν λέτε τίποτα. Περί των αθλητικών θεμάτων της πόλης μας δεν είστε ενημερωμένος.

Πήρατε λοιπόν την κ. Πολύζου σαν ειδικό σύμβουλο στα πρότυπα μεγάλων πόλεων. Άραγε στις όμορες και σίγουρα πιο ανεπτυγμένες αθλητικά πρωτεύουσες, πόσοι δήμαρχοι έχουν ειδικό σύμβουλο για αθλητικά θέματα; Αλήθεια με το μισθό της, πόσες αθλητικές εγκαταστάσεις θα βελτιώνατε;

Λέτε ότι ο αθλητισμός για τη Σπάρτη θα αποτελέσει τη βαριά βιομηχανία. Παχιά λόγια για εντυπωσιασμό και για γέλια. Βαριά βιομηχανία με τι;

Στίβος:

Με ταρτάν σε τραγική κατάσταση και που εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν έχει γίνει κανένα αθλητικό γεγονός, με αγωνίσματα στίβου.

Κλειστό γυμναστήριο:

Ακατάλληλο για οποιαδήποτε μεγάλη εκδήλωση, παλιό και επικίνδυνο (σε παλαιότερα μεγάλα τουρνουά οι αθλητές λόγω έλλειψης αποδυτηρίων άλλαζαν υποχρεωτικά στο ξενοδοχείο και μετά τους αγώνες έφευγαν για μπάνιο υποχρεωτικά πάλι στο ξενοδοχείο). Μολάοι, Αερόπολη και Βλαχιώτη με κλειστά γυμναστήρια στολίδια, σύγχρονα. Τι έγινε με την ενεργειακή αναβάθμιση, η οποία είχε εγκριθεί και τελικά ναυάγησε; Για το μπάσκετ και το βόλεϊ, για πάρα πολλά χρόνια δεν έχουν γίνει κάποια τουρνουά. Χωρίς κίνητρα πως θα αναπτυχθεί ο Αθλητισμός;

Γήπεδα τένις:

Θλιβερή κατάσταση παρότι το Notospress.gr παλαιότερα είχε αναδείξει τα προβλήματα (δείτε εδώ). Η απόλυτη σιωπή και απαξίωση. Τάπητες κατεστραμμένοι, χωρίς αποδυτήρια και τουαλέτες, χωρίς επαρκή φωτισμό (το γήπεδο στα Ματαλαίικα με δύο δέντρα φυτεμένα στο κέντρο του γηπέδου). Δέντρα πολύ ψηλά επικίνδυνα να πέσουν. Πολλοί οι αθλούμενοι και δεν έχουν χώρους να παίξουν τέννις. Για πρωταθλητισμό μη το συζητάμε.

Γήπεδο 5x5 στο Κολυμβητήριο κατεστραμμένο και αλλά πολλά να λέμε για ώρες. Κολυμβητήριο μικρό με 4μηνη λειτουργία. Όνειρο έμεινε το σκέπαστρο που εσείς είχατε εξαγγείλει.

Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο «όρεξη να έχεις να τρέχεις» στη Σπάρτη. Να κλείνουν δηλαδή οι δρόμοι και να πρέπει να πηγαίνουμε από το περιφερειακό για να περάσουμε την Παλαιολόγου.

Ενημερωθείτε από τον κ. Περγαντή, ο οποίος γνωρίζει τα αθλητικά της πόλης καλά, αλλά μάλλον σιωπά. Ιδιαίτερα τώρα που έγινε δημοτικός σύμβουλος.

Πρέπει να φροντίζετε όλα τα αθλήματα, ιδιαίτερα όταν, παρόλο τις πιο πάνω κακές συνθήκες, υπάρχουν διακρίσεις σε αυτά. Να έχουν το μερίδιο που τους αναλογεί.

Να βρείτε κονδύλια όπως όλοι οι άλλοι Δήμοι και να βελτιώσετε τις απαράδεκτες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο Σπαρτιάτης πρέπει επιτέλους να έχει φωνή καθημερινά και όχι να περιμένει τέσσερα ή πέντε χρόνια, να εκφραστεί με την ψήφο του που και τελικά είναι το δυνατό του όπλο.

Φροντίστε και ξεκινήστε να βάζετε κάποιο λιθαράκι πριν τη λήξη της θητείας σας.

Αλλιώς αντί για βαριά βιομηχανία θα μιλάμε για βαριά αμέλεια…

Με αγάπη και αγωνία για την Σπάρτη.

Α.Δ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις